Oče, da svi budemo jedno

Tabloid

Broj 264

Otimanje

Zelenašenje Kruna trejd blagosiljao zarad interesa i Beogradski nadbiskup

Otimanje kuće u Beogradu od strane poznate zelenaške bande iz Kruna trejda dobilo je i blagoslov sa najvišeg mesta, Beogradske nadbiskupije, koja ne želi da se odrekne objekta kupljenog ispod cene, bez obzira na sudske odluke. Vođa katoličkog pokreta fokolara Robert Zajec sa nabilodovanim ćelavcima ne poštuje  presudu Prvog osnovnog suda u Beogradu i stvarnu vlasnicu nepokretnosti Gordanu Trifunović izbacuje na ulicu

Igor Milanović

Na dan 9. septembra 2010. Vladimir Pavlović i Snežana Pjanović-Hansen, oboje iz Beograda, zaključili su sa pokretom fokolara Marijino delo koji je zastupao Robert Zajc ugovor o kupoprodaji nepokretnosti na ulazu kućni broj 37  u ulici Budmanijevoj u Beogradu. Prilikom sklapanja ugovora Pavlović i Pjanović-Hansen su prećutali da je ugovor na osnovu koga tvrde da su stekli pravo svojine na prodatoj nepokretnosti predmet sudskog spora koji još uvek traje. Takođe su prećutali i činjenicu da rešenje o njihovoj uknjižbi nije pravnosnažno, budući da se predmet nalazi još u Višem sudu.

Prodavci su prikrili i da je polazni osnov za prelazak pomenute nepokretnosti u njihov posed bio nemoralni zelenaški posao što je utvrđeno presudom Prvog osnovnog suda u Beogradu P 5391/10, zbog čega je i Prvo osnovno tužilaštvo pokrenulo pretkrivični postupak protiv osoba koje su od stvarne vlasnice nepokretnosti Gordane Trifunović oteli objekat i prodali ga Pavloviću i Pjanović-Hansen.

O svemu tome, međutim, pokret fokolara i sama Beogradska nadbiskupija bili su uredno informisani od strane Trifunovićke, ali su sve ignorisali želeći da se povoljno dočepaju nekretnine u Beogradu u kojoj bi živeo vođa pomenutog pokreta Robert Zajc, do tada smešten u ženskom katoličkom manastiru u Krunskoj ulici.

Umesto da raskine kupoprodajni ugovor, Zajc sasvim u duhu tolerancije i ljubavi prema bližnjem svom 28. aprila 2012. na čelu prepadnog voda sastavljenog od nekoliko kratko ošišanih i nabildovanih članova svog pokreta upada u spornu kuću odakle nasilno i uz batine izbacuje Gordanu Trifunović. Sudija Vera Milenković iz Prvog osnovnog suda u Beogradu 12. juna 2012. na osnovu priložene dokumentacije, između ostalog i potvrde o povredama nanetim Gordani Trifunović koje je izdao Urgentni centar u Beogradu, donosi privremenu meru kojom nalaže Robertu Zajcu da u roku od 24 časa napusti sporni objekat i dozvoljava da se u isti vrati Gordana Trifunović. Pomenuto rešenje je postalo pravnosnažno 20. juna 2012, ali gospodin Zajc nema nameru da poštuje zakone i sudske odluke zemlje domaćina. Crkva je iznad države, tvrdi još srednjovekovna ideja cezaro-papizma.

Umesto da se povinuje sudu i pravdi, pokret fokolara aktivira ono što smatra teškom artiljerijom, te u Prvi osnovni sud 17. jula 2012. dospeva lično beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar u pratnji advokata Miroslava Nikolića. Cilj njihove posete je bio da zamenicu predsednika suda Vesnu Sekulić ubede u potrebu opoziva rešenja koje je donela sudija Milenković.

Umesto hišćanske ljubavi i brige o bližnjem, visoki predstavnici Katoličke crkve u Beogradu na delu pokazuju kako se legalizuje otimačina i kako svojevrsnom indulgencijom ono što je nemoralno postaje moralno. U ceo ovaj slučaj se u međuvremenu umešao i UBPOK koji već izvesno vreme vodi istragu protiv vlasnika i predstavnika Kruna trejda, preduzeća koje je otelo kuću ne samo Gordani Trifunović već i desetinama drugih Beograđana, kao i zaštitnika koje je ovo društvo imalo među visokim policijskim funkcionerima, na prvom mestu u Policijskoj stanici Zvezdara u Beogradu. Možda se sada istraga proširi i na Zajca?

Fokolari

Pokret fokolara ili Marijino delo je verski pokret koji je 1943. osnovan u Trentu na severu Italije. Iako je to prvenstveno katolički pokret, stvorio je jake veze s glavnim hrišćanskim religijama, drugim verama, pa i ljudima bez verskih uporišta. Danas pokret deluje u 182 zemlje i sa članstvom od pet miliona ljudi. Fokolar znači ognjište. Iz Isusove molitve Oče, da svi budu jedno, fokolari zaključuju da je Božiji plan da se ujedini celokupno čovečanstvo.

http://www.magazin-tabloid.com/casopis/index.php?id=06&br=264&cl=21

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s