Biskupu prijeti bijes Vatikana: Uhvaćen u luksuznom ljetovalištu u zagrljaju plavuše. Ne želi otkriti tko je platio provod

TVRDIO DA NIJE ON

Autor: Portal Jutarnji.hr

Argentinski katolički biskup Fernando María Bargallo (59) ulovljen je kako na plaži uživa, pliva i grli se s lijepom plavušom! Biskup inzistira da se radi o “staroj prijateljici” koju poznaje iz najranijeg djetinjstva i da je i dalje “odan Bogu”.

U druženju s ‘prijateljicom’ biskup je snimljen u luksuznom meksičkom ljetovalištu 2011. Isprva je tvrdio da to uopće nije on na snimci, no kad je priznao da jest Vatikan je pokrenuo istragu. U međuvremenu je Bargallo priznao da je njegovo ponašanje bilo “opasno” i da snimka uistinu ostavlja prostor interpretaciji.

Ipak, biskup koji inače vodi organizaciju za pomoć siromašnima, nije želio odgovoriti na pitanja o tome tko je financirao njegov raskošan put u Meksiko.

Sada mu prijeti izbacivanje s mjesta biskupa rimokatoličke biskupije Merlo-Moreno koja spada pod nadbiskupiju Buenos Airesa.