Američke časne sestre odgovorile Vatikanu: Nismo radikalne feministkinje, ponašate se kao da smo djeca

Indeks.hr

Piše: I.Kri.
02.06.2012.

Ilustracija: Arhiva

AMERIČKE časne sestre koje je Vatikan u travnju optužio za promicanje “radikalno feminističkih” stavova odbacile su kritike na njihov račun došle zbog “nedokazanih optužbi”.

Vatikan je kazao da će zadužiti tri američka biskupa da reformiraju vodstvo Konferencije religioznih žena, organizacije koja predstavlja 80 posto od 57 tisuća američkih časnih sestara. No, nakon trodnevnog vijećanja Nacionalni odbor organizacije je kazao da neće prihvatiti odluku Vatikana te će poslati svoje predstavnike u Rim na razgovore 12. lipnja.

“Želimo tamo reći istinu o našim životima, onakvu kakvom je mi razumijemo”, rekla je sestra Par Farrell, predsjednika vodstva konferencije te dodala kako su članice bile šokirane oštrinom kritike iz Vatikana. Posebno ju je zasmetala optužba da promiču radikalno feminističke stavove. “Vidimo kako vrlo kompetentne i obrazovane žene, doktore teologije, izvršne direktorice u bolnicama, tretiraju kao da su djecu”, kazala je sestra Christine Schenk, liderica liberalne reformatorske grupe. “To nas dovodi do pitanja gdje su žene u strukturama koje donose odluke u Vatikanu”, zaključila je Schenk.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/americke-casne-sestre-odgovorile-vatikanu-nismo-radikalne-feministkinje-ponasate-se-kao-da-smo-djeca/618469.aspx

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s