Biskup Uzinić: Na prvom mjestu mora nam biti žrtva seksualnog zlostavljanja, a ne Crkva kao do sada!

Izvor: Index.hr

Piše: I.Ć.

Foto: Tonći Plazibat (Cropix)

 

“NA PRVOM mjestu mora nam biti žrtva, a ne zlostavljač ili Crkva kao institucija, kao što je bilo do sada”, rekao je dubrovački biskup Mate Uzinić govoreći na rekolekciji svećenika Šibenske biskupije koja je održana u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Šibeniku.

Naime, kako prenosi IKA biskup Uzinić svećenicima je predstavio rad znanstvenog simpozija “Prema ozdravljenju i obnovi” koji je početkom godine održan u Rimu, a simpozijem se željelo cijeloj Katoličkoj Crkvi predočiti problematiku pojave seksualnog zlostavljanja maloljetnika od strane klerika.

“Crkva želi stati na stranu ne samo žrtava seksualnog zlostavljanja sa strane svećenika i drugih ljudi u Crkvi, nego i na stranu milijuna drugih žrtava. Učinimo li to, žrtve seksualnog zlostavljanja jednog dana neće na nas gledati kao na neprijatelje, nego kao na pomagače i prijatelje. Taj dan još nije stigao, a to znači da još nismo u potpunosti Crkva kakva smo pozvani biti”, istaknuo je biskup Uzinić, a prenosi IKA.

 

www.index.hr/vijesti/clanak/biskup-uzinic-na-prvom-mjestu-mora-nam-biti-zrtva-seksualnog-zlostavljanja-a-ne-crkva-kao-do-sada-/611954.aspx

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s