Dušebrižnici i bogobojazni na djelu

U Katoličkoj crkvi vrije. Biskupi zapalilili lomaču i u pomoć pozvali 11 vjerskih zajednica. To je rijetkost, ali ciljevi opravdavaju sredstva. Je li to testiranje i pokazivanje novoj vlasti tko je gazda u kući? Da li nam je ovaj scenarij već poznat – “mi smo glasnogovornici  90% stanovništva koje stoje iza nas”? Žive li onih 10% u getu? Jesu li to katoličke vrednote koje se žele predstaviti kao kršćanske? Misle li ostalih 11 vjerskih zajednica isto?  Je li stvorena galama presudna za budućnost naroda i hrvatske države ili za biskupe i crkve?

Zašto katolički biskupi i 11 vjerskih zajednica nisu podigli takvu galamu na vapaj ljudi koji svakodnevno ostaju bez posla i njihove osnovne egzistencije za život? Gdje su tada vjerski borci za ljudska prava, zaštitnici i zagovornici obitelji i djece?

Tko iskorištava mrtve na Blajburgu i želi poentirati na prijedlogu novog zakona o medicinskoj potpomognutoj oplodnji? Što je sa 350000 nezaposlenih i očajnih?

Nova vlast dobila je povjerenje od većine građana – vjernika, dok je crkva otvoreno agitirala protiv. Ovo je veliki test – biti vlast svih građana ili biti podanička vlast biskupa. Biti vlast koja štiti sve građane putem Ustava i zakona RH ili dozvoliti da dogme upravljaju državnim institucijama i građanima.

Udruga David

 

 

 

 

 

3 misli o “Dušebrižnici i bogobojazni na djelu

  1. Malo više pravopisa bilo bi dobro na ovim stranicama kako bi ono što piše izgledalo ozbiljnije, a ne kao da pišu polupismeni srednjoškolci. Primjerice, Crkva kao ustanova uvijek se piše velikim slovom, a crkva pisana malim slovom označava zgradu bogomolju. I tako dalje…

    Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s