Glas Koncila osudio zabranu HČSP-ova skupa: “Političari surađuju sa pravim neprijateljima Hrvatske”

Indeks.hr

Piše: I.Kri.
18.04.2012.

Ilustracija: Ranko Šuvar / Cropix

U NAJNOVIJEM komentaru u Glasu Koncila, njegov urednik Ivan Miklenić, ističe da “nisu ozbiljan problem ili ugroza oni protiv kojih je ovih dana u javnosti podignuta tako snažna buka”, misleći na HČSP, “nego oni koji, vjerni svojoj antihrvatskoj ideologiji i politici, guše svaku mogućnost razvitka i boljitka u suvremenome hrvatskom društvu, gospodarstvu, sudstvu, zdravstvu, kulturi, politici, standardu građana.

“Republika Hrvatska danas realno ima prave neprijatelje, premda se oni, što je razumljivo, javno ne očituju; suočena je i s ekstremistima raznih boja koji imaju svoje interese koji ugrožavaju legalna i legitimna prava RH-a pa i samu stvarnu demokraciju i pravnu državu u hrvatskom društvu, koji se ne mire s ikakvom samostalnom hrvatskom državom, i koji imaju i teritorijalne pretenzije na račun RH, no političari tome ne pridaju važnost: ili ne vide, ili se prave da ne vide, ili kriomice čak surađuju s tim neprijateljima”, piše Miklenić u komentaru naslovljenom “Koji ekstremizam ugrožava Hrvatsku?”.

“Perfidne manipulacije kojima se blati hrvatski narod”

Urednik smatra da je ovih dana učinjeno sve da bi u svijet bila poslana “falsificirana slika društvene stvarnosti u Hrvatskoj” te da je to samo još jedna u nizu “perfidnih manipulacija kojima se blati hrvatski narod i država Hrvatska, a što ne može ostaviti ravnodušnim nijednog imalo lojalnog hrvatskog građanina”. Pojašnjava da je ministar policije “jednoj političkoj stranci” zabranio održavanje “mirnoj javnog prosvjednog hoda” u kojem su trebali sudjelovati i “politički istomišljenici iz više zemalja Europske Unije”.

“Članovi dosad malo poznate i bez predstavljenog predvodnika udruge ‘Crvena akcija’ prethodno su alarmirali javnost i ‘proglasili najvećim okupljanjem fašista u jednom hrvatskom gradu od kraja Drugoga svjetskog rata’ namjeravani skup ‘srodnih stranaka iz Belgije, Francuske, Austrije, Italije, Mađarske, Bugarske, Poljske i Njemačke”, piše Miklenić pozivajući se na navod iz jednog dnevnog lista te je potom krenuo u “seciranje” “Crvene akcije”.

“Crvena akcija podržava terorističke organizacije”

“Ljevičarska udruga ‘Crvena akcija’, koja se dosada iskazala prosvjednim bojanjem simbola NATO-saveza u Hrvatskoj, koja u inozemstvu podržava neke gerilske pokrete od kojih su neki na popisu terorističkih organizacija, i koja je poduprla nerede u Grčkoj, kao i nedavno srbijanske anarhiste optužene za napad na veleposlanstvo Grčke, dala je dakle kvalifikaciju najavljenom skupu, a prihvatili su je i bez prigovora proširili mediji”, piše Miklenić te dodaje kako su skup potom osudili i predsjednik te premijer.

“Nitko od pravih hrvatskih rodoljuba niti od minimalno demokratski orijentiranih hrvatskih građana ne može, niti smije, podupirati ili slaviti fašizam i fašiste ili ikakve ekstremiste, bilo desne bilo lijeve, i to je zajamčeno stav svih u Hrvatskoj, osim samih onih malobrojnih koji su se priklonili ekstremizmu”, opisuje “jedinu istinitu i stvarnu sliku” hrvatskog društva Miklenić te dodaje kako je zahvaljujući državnoj zabrani i “glasnoći najviših predstavnika vlasti” te predstavnika lijevih grupacija u svijet poslana slika Hrvatske u kojoj se “tobože budi fašizam i desni ekstremizam i to, sudeći po stvorenoj buci, u strašnim razmjerima”.

“Je li moguće da su u nečasnu igru uključeni predsjednik i premijer?”

Miklenić se pita kome je u interesu slati u svijet takvu sliku Hrvatske te kako je moguće da se u takvu “nečasnu igru, uperenu protiv međunarodnog ugleda Republike Hrvatske, uključe čak i Predsjednik države i predsjednik Vlade”. Pita se i je li “demokratska većina u hrvatskom društvu tako krhka i jadna” kada je može ugroziti najavljeni skup i što bi trebale napraviti države u kojima više od 20 posto ljudi podržavaju ekstremizam.

Smatra kako je po ovom pitanju od komarca napravljen slon ili čak tigra. “Treba podsjetiti da je u Hrvatskoj svaki miris na desni ekstremizam iskorjenjivan gotovo do trećega koljena od preuzimanja vlasti Komunističke partije, tamo 1944. i 1945. godine pa sve do formalnog silaska s vlasti 1990. godine”, piše Miklenić i dodaje da ni samostalnoj Hrvatskoj komunisti nikada nisu sišli s vlasti.

“Otkako pak je na djelu proces tzv. detuđmanizacije, koji traje i danas uz svesrdnu pomoć gotovo svih parlamentarnih stranaka, sve bitne konce hrvatskoga društva u svojim rukama drže predstavnici ljevice koji su tako moćni da onemogućuju čak i postojanje ikakve stvarne, relevantne opozicijske političke stranke, ali i da insceniraju kakav god žele incident da bi to zatim iskoristili za svoje dodatno učvršćivanje”, zaključuje Miklenić.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/glas-koncila-osudio-zabranu-hcspova-skupa-politicari-suradjuju-sa-pravim-neprijateljima-hrvatske/610547.aspx

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s