Udruga David: Zašto se Isus priziva samo kad to Crkvi odgovara?

Index.hr

Piše: Media Servis / J.C.
Nedjelja, 8.4.2012. 11:54

Foto: Bruno Konjević / Cropix

ZAGREBAČKI nadbiskup kardinal Josip Bozanić sinoć je u zagrebačkoj katedrali predvodio Vazmeno bdijenje. Vjernicima je ranije uputio uskrsnu čestitku i poruku u povodu blagdana Uskrsa.

U uskrsnoj poruci kardinal Bozanić istaknuo je da Crkva ne prestaje naviještati Kristovo uskrsnuće u kojem je temelj kršćanske vjere. Citirao je Benedikta XVI. da je Kristovo uskrsnuće događaj koji nadilazi povijest, ali u njoj ostavlja neizbrisiv trag. To božansko svjetlo

Kardinal je Isusa nazvao bogom prisutnim i poručio da je svaki čovjek dijete božje.


Ukazao je na silinu i snagu zla u kojem sluge pohlepe i moći izrabljuju pojedince, razaraju obitelji, mladima oduzimaju ideale, a starima pravo na dostojanstven život. Izrazio je i bliskost sa svima koji se žrtvuju u odgoju i obrazovanju.

Svim vjernicima Bozanić je čestitao blagoslovljen Uskrs.

Udruga David: O kojem to Kristu Bozanić zbori?

Na Bozanićevu čestitku reagirala je Udruga David, koja je u njegovim riječima pronašla skrivene poruke. Priopćenje ove udruge prenosimo u cijelosti:

“Ne znamo o kojem nam to Kristu zbori uvaženi kardinal Josip Bozanić i na čije se to uskrsnuće poziva. Da li ga kardinalova crkva već stoljećima razapinje upravo življenjem i svjedočenjem svoje vjere? Zašto kardinal Bozanić i uvaženo svećenstvo stoljećima u svojim procesijama nose razapeti korpus Kristovog tijela na štapu – je li to poruka životu ili smrti? Zašto se Krist veliča i priziva samo u vrijeme blagdana i kad to crkvi odgovara? Poziva li se biskup Barišić na Krista kada od Milanovića traži da poštuje potpisan međudržavni ugovor Svete stolice i Republike Hrvatske? Je li  temelj pravednosti i solidarnosti unaprijed obezvrijediti 15 posto djece koja ne polaze vjeronauk u školama?

Na kojeg se to Krista poziva kardinal Bozanić – na onog koji je rođen u štali ili onog koji stoluje u zlatom i mramoru optočenoj palači? Koji od ove dvojice je glasnik smrti i zatire nadu i vjeru i krije se pod maskom borbe za ljudska prava koja siju industriju smrti?

Iskreni štovatelji Boga znaju da Bog spaja i ujedinjuje ljude. Može li se u ovoj uskršnjoj čestitki uvaženog kardinala Bozanića iščitati isto – i na kojim bi to  temeljima pravednosti, zajedništva i solidarnosti u Hrvatskoj nam domovini trebale djelovati institucije hrvatskog društva”.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/udruga-david-zasto-se-isus-priziva-samo-kad-to-crkvi-odgovara/608641.aspx

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s