Crkva kastrirala djecu da bi ih ‘izliječila’ od homoseksualnosti?

T portal

HOROR U NIZOZEMSKOJ

Datum objave:
19.03.2012 18:17

Autor: tportal.hr/Hina

Nizozemski zastpnici pozvali na raspravu u donjem domu parlamenta nakon objave informacija prema kojima je Katolička crkva 50-ih godina prošlog stoljeća kastrirala djecu kako bi ih ‘izliječila’ od homoseksualnosti, doznaje se u ponedjeljak iz parlamentarnih izvora

‘Čini se da je bilo zlostavljanja koja nisu obuhvaćena Deetmanovim izvješćem (neovisna istraga o spolnom zlostavljanju unutar nizozemske Katoličke crkve od 1945- do 2010.) i želimo parlamentarno saslušanje i raspravu o tome čim prije’, izjavila je za AFP glasnogovornica parlamentarne skupine liberalne stranke VVD Laura Huisman.

Nizozemski dnevnik NRC Handelbald u subotu je objavio da je 50-ih godina nizozemska Katolička crkva kastrirala desetak djece kako bi ih ‘izliječila od homoseksualnosti’.

Dnevnik je ustvrdio da je Deetmanovo povjerenstvo imalo informacije o zlostavljanju koje se navodno dogodilo u jednom internatu, ali nije dalje istraživalo zbog nedostatka dokaza.

‘Ako su ti podaci točni, riječ je o teškoj situaciji koju Crkva osuđuje‘, izjavio je glasnogovornik nizozemske biskupske konferencije Bert Elbertse, najavivši u ime te organizacije punu spremnost na ‘blisku suradnju’ u mogućoj istrazi.