Vatikanski vjeronauk

Politika.com

Gospodo biskupi, gdje je tu Crkva u Hrvata?

Dnevnik Feniks – Ned, 14/12/2008 – 22:49

Na nedavno održanom zasjedanju HBK u Šibeniku, gdje su “besposleni krstili jariće”, glagoljalo se o svemu i svačemu pa i o stanju hrvatslke mladeži i nasilju među djecom i omladinom.

Na tu temu je msgr. Ivan Devčić između ostalog rekao da su članovi HBK zabrinuti i zbog širenja nasilja među djecom i mladeži te savjetuju temeljitije istraživanje uzroka te opasne pojave:

“Nasilje među djecom i mladima jest znak slabosti, prije svega obitelji koja je odgovorna za odgoj i socijalizaciju mladih ljudi. Društveni čimbenici, stoga, trebaju po načelu supsidijarnosti pomoći obitelji te dosljednije pomagati školu i druge ustanove za skrb o mladima. Njima se riječju i primjerom treba pokazati što je dobro, a što nije, te preispitati kakve uzore predstavljamo mladima putem medija.”

Sve pet, samo ključne uloge koju u odgoju mladih ima KC, putem nastave vjeronauka, se msgr. Devčić naravno nije sjetio, sveprisutnu Crkvu u Hrvata se uvijek i od svega amnestira, pa se stječe dojam da ona može nesmetano docirati, ma o čemu se radilo i prati ruke od svega.

Nismo mi odavde, mi smo iz Vatikana!

Činjenica je da je nasilje među omladinom poraslo otkako su stasale generacije onih kod kojih se Crkva u Hrvata umiješala u odgojno-obrazovni proces, vjeroučitelji jednostavno nisu u stanju, opterećeni dogmom, djeci ucijepiti ništa dobro.

I može netko zvocati koliko ga je volja, ali odgajanje mladih na principima bratstva i jedinstva unosilo je više ljubavi među mlade ljude nego anksiozno tumačenje “rođenja u grijehu”.

Crkva u Hrvata je ulaskom u škole, po svojem izboru, vidimo da se gura i u vrtiće, a sutra će i u jaslice, postala ravnopravnim sudionikom u odgojno-obrazovnom procesu mladih i ne postoji ništa što joj tu odgovornost može ukinuti i što je može ekskulpirati, ma koliko se ona trudila.

HBK se ponaša kao da je se odgoj maladih uopće ne tiče ili sve dobro u tom odgoju želi pripisati sebi, a sve loše roditeljima i školi.

Mislim da to neće ići i da se KC ne može samo tako ograđivati, jer primjeri Caritasovih domova za zbrinjavanje djece i omladine pokazuju što se sve radi pod okriljem i patronatom KC.

Da je to i samo dom u Brezovici, bilo bi previše.

Zato, gospodo biskupi, pokrijte se ušima i pošteno prihvatite svoj dio odgovornosti u propustima prilikom odgoja djece i mladeži, pa onda pokušajte smisleno, u suradnji sa školom i roditeljinma, iznaći načina kako odgajati djecu da postanu bolji ljudi.

To se podučavanjem dogme ne može postići.

Nije jedna Švedska bez vraga zakonom zabranila vjersko učenje kao učenje istine, jer su analize pokazale da se upravo iz redova onih, koji vjeru uče kao istinu, regrutiraju ekstremisti i teroristi.

Gospodo biskupi, učite od boljih i većih znalaca, pa ćete i vi moći i znati i podučavati našu djecu da budu bolji, ne vjernici, nego ljudi.

http://pollitika.com/gospodo-biskupi-gdje-je-tu-crkva-u-hrvata

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s