Napad na “korumpiranu Katoličku crkvu”: Anonymousi srušili internetsku stranicu Vatikana

Indeks.hr

Piše: I.Kri.
07.03.2012.

Foto: AFP

HAKTIVISTIČKA grupa Anonymous danas je srušila internetsku stranicu Vatikana zbog napada na “korumpiranu Katoličku crkvu”.

> Anonymousi objavili rat Katoličkoj crkvi: “Religija je bolest”

Nakon što su 2. ožujka hakirali tri američke crkvene stranice iz North Caroline: Bethel Outreach International Church, Charlotte International Church i Crossfire Ministries, danas se njihova talijanska “podružnica” obrušila i na sami centar Katoličke crkve.
“Anonymous je odlučio danas oboriti vašu stanicu kao odgovor na doktrinu, liturgiju, apsurdne i anakrone koncepte koje vaša profitna organizacija širi po cijelom svijetu”, napisali su hakeri na svojoj talijanskoj internetskoj stranici te dodali kako taj napad nije protiv kršćanske religije ili vjernika diljem svijeta, već protiv korumpirane Rimokatoličke crkve.

Optužili su Vatikan i za svakodnevno upletanje u talijansku politiku u kojem šire “retrogradne” stavove. Anonymousi su i prošle godine pokušali srušiti stranice Vatikana, no to im nije uspjelo.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/napad-na-korumpiranu-katolicku-crkvu-anonymousi-srusili-internetsku-stranicu-vatikana/603079.aspx

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s