Ljubavnica varaždinskog svećenika: Pisala sam mu propovijedi

Info o vijesti
•    10.02.2012. 11:35
•    eVarazdin.hr


Ljubavnica jednog od varaždinskih svećenika govorila je u emisiji “8. kat” o svojoj 14-godišnjoj vezi, o kojoj je objavila i knjigu.
Varaždinka Eta Lodi, pravim imenom Violeta Njegač, u emisiji HTV-a “8. kat” Danijele Trbović u utorak je i na televiziji govorila o svojoj ljubavnoj vezi s jednim od varaždinskih svećenika, o čemu ja napisala i knjigu.
O vezi koja je trajala gotovo 14 godina, a počela je svađom oko krštenja, Eta Lodi je rekla da je bila burna.
– Radilo se o zabranjenom voću i to je bilo privlačno, upustiti se u takvu vezu. Govorio je da će doći dan kad će se prestati baviti poslom, a ja sam čekala vrijeme kad će se to dogoditi – rekla je Eta Lodi.

Rekla je da je čuvala njihovu tajnu, i nitko nije znao za njihovu vezu, a okolina je bila šokirana kad je objavljena.
– Knjiga je digla prašinu, bilo je mnogo reakcija i za i protiv, a dobila sam mnogo ohrabrujućih pisama od ljudi koji su me podržali u tome – rekla je Eta Lodi, koja kaže da joj je pisanje knjige pomoglo kao terapija protiv boli.
– No, s vremenom sam otkrila da on nema previše veze s Bogom, i u toj vezi sam saznala da mnogi svećenici održavaju ljubavne veze sa ženama. Nije to bilo ništa izvanredno – objasnila je.
Vjernici slušali njene propovijedi
Zanimljivo, Eta Lodi je objasnila kako je pisala i propovijedi za svojeg ljubavnika, pošto su joj se njegove propovijedi činile dosadne, a tvrdi da je upravo radi njezinih riječi svećenik postao poznat u Varaždinu.
– Nakon veze srušila mi se iluzija o Crkvi. Nakon toga više nisam mogla ići na ispovjed jer nisam više nikome od njih mogla vjerovati – objasnila je Violeta.
Prekid je bio silovit, prepun boli i razočaranja, tvrdi. Tada već bivši ljubavnik, ponudio joj je da nastavi pisati propovijedi, ali uz novčanu naknadu.
– Ne možeš novcem platiti propovijedanje, rekla sam mu. To je za mene bilo jedino pravo bogatstvo koje je izašlo iz odnosa – kaže Violeta.
Nakon objave knjige izgubila je mnoge stare prijatelje, ali i donijela mnoga nova pozitivna poznanstva. Što je bilo sa bivšim ljubavnikom ne zna, jer su im se putevi razišli, kaže.
– Koliko znam, nakon knjige je umirovljen, ali nisam nikad pitala, jer nije želio nakon toga razgovarati sa mnom – rekla je.
Nekadašnja djelatnica u pravosuđu, danas je Violeta angažirana kao volonter u jednoj udruzi koja se bavi ekološkim osvješćivanjem i promicanjem unapređenja zdravlja prirodnim metodama.
http://www.evarazdin.hr/ljubavnica-varazdinskog-svecenika-pisala-sam-mu-propovijedi/

Jedna misao o “Ljubavnica varaždinskog svećenika: Pisala sam mu propovijedi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s