Kaptol opalio po Vladi: Dosta je probnih balona, priznajte da nemate strategiju izvlačenja iz krize!

Index.hr

Piše: I.Ć.
08.02.2012.

Foto:Arhiva
“NIJE li krajnje zabrinjavajuće što nove vlasti ispuštaju različite probne balone, a prikrivaju da, kako se čini, zapravo nemaju stvarne strategije osovljavanja Hrvatske na vlastite gospodarske noge primjereno stvarnim hrvatskim potencijalima; što umjesto bogatim dužnicima državnom proračunu, kane uzeti svima, i to novim nametima – a to posebno pogađa najsiromašnije?”, stoji u novom broju neslužbenog glasila Crkve u Hrvata, Glasu Koncila u kojem su se posebno obrušili na Vladu.

Slučaj Ferenčak

Čini se da je tako primirje Vlade i Kaptola okončano, odnosno medeni mjesec jer kako kažu u uredničkom slovu don Ivana Miklenića koji je krenuvši od “od nevjerojatne proširenosti gustih zavjesa obmana, licemjerja i nemoralnosti” došao do saznanja da se politika izrodila u istjerivanje i štićenje interesa određenih skupina i moćnika.

“Nije li ukidanje tek nedavno uvedene prakse da se u nadzorna i upravna tijela javnih, dakle na neki način državnih tvrtka, posredovanjem javnoga natječaja biraju stručnjaci i ponovno uvođenje na ta odgovorna mjesta političkih kadrova, u prvom redu poslušnika ili pripadnika interesne stranačke skupine, svjesni i smišljeni doprinos daljnjem destruiranju hrvatskoga gospodarstva?”, pita se Glas Koncila dodajući kako je strašno da su među predloženima za visoke položaje i ljudi protiv kojih su podignute optužnice na sudovima. Prema Glasu Koncila još je strašnije kako u tome nitko ništa ne vidi da je nemoralno.
Opalili i po HDZ-u

Iako se to izrijekom ne spominje, sasvim je sigurno kako se mislilo na “slučaj Ferenčak” koji i dalje trese Banske dvore.

“Nije li smišljeno stvaranje fiktivnog svijeta i naum da se unutarstranački izbori u najvećoj političkoj stranci odigraju, umjesto demokratski i slobodno po neposrednom odlučivanju svih članova stranke, po tzv. delegatskom sustavu koji pruža puno mogućnosti za različite manipulacije?”, pitaju se u Glasu Koncila.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/kaptol-opalio-po-vladi-dosta-je-probnih-balona-priznajte-da-nemate-strategiju-izvlacenja-iz-krize/598068.aspx

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s