2012.-GODINA ZEBNJE ?

Vrhovni poglavar Katoličke crkve, “nepogrješivi”, „sveti otac“, samozvani „zastupnik Boga na Zemlji“ obilježio je 2012.godinu godinom –zebnje!
“Još jedna godina bliži se kraju. Drugu iščekujemo sa zebnjom, željama i očekivanjima”, rekao je Papa u tradicionalnom novogodišnjem obraćanju vjernicima sa središnjeg oltara bazilike sv. Petra u Rimu.
„Papin bog“ strepi nad sobom samim i time ulijeva strah u kosti običnim građanima. Jer, kakva je budućnost ovoga svijeta ako nepogrješivi, koji navodno zbori u ime Boga, strahuje nad svojom budućnošću?
“Puni zahvalnosti, pripremamo se ući u 2012., imajući na umu da nas Gospodin čuva i pazi na nas. U Njegove ruke stavljamo sve tragedije svijeta u kojemu živimo”, nadajući se boljoj budućnosti.

Kako vidimo Gospodin nas čuva, a ne „predstavnik“ Oca na zemlji! Logično je da onda jedino Gospodin očituje pravednost. Jer zebnja – kakve ona veze ima sa pravdom, ljudskim pravima i pravednošću?
Zapitajmo se: što će nam papa koji sije strah i zebnju?
Nije li ljudsko pravo na ljubav oslobođeno straha, zebnje, tragedija i ostalih tričarija ovog svijeta?
Stoga, 2012-godina nije godina papine zebnje, želja i očekivanja već godina  proširenja svijesti sviju nas i godina kada trebamo progledati i vidjeti što se to očituje u ogledalu vlastitoga – ja!
Ljudsko je pravo da sluša i gleda, analizira i logički razmišlja. Iluzija zamućuje pogled i stvara ovisnost o posredovanju onih koji ni samni ne znaju kuda idu i koji im je cilj. To netko drugi zna. Ali to nije ono što bi trebalo sijati strah, zebnju i slijepo vjerovanje.
Razmislimo! Godina preokreta je pred nama. Uzde svojih života i ostvarenje svojih prava držimo u vlastitim rukama.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s