PERVERZNI VLČ. TOMUŠIĆ VIŠE NIJE ŽUPNIK U POKUPSKOM

Večernji.hr
30.12.2011 / 20:21

BISKUP KOŠIĆ NAJURIO SADO-MAZO SVEĆENIKA IZ SVOJE BISKUPIJE!

Biskup sisački mons. Vlado Košić reagirao na napise i vratio vlč. Tomušića nadbiskupu Srakiću

Piše: Darko Pavičić
Sisački biskup mons. Vlado Košić razriješio je vlč. Marka Tomušića službe privremenog upravitelja župe Uznesenja BD Marije u Pokupskom jer ga je njegov Ordinarij povukao u Ðakovačko – osječku nadbiskupiju. To je vijest koju je u petak uvečer objavio Tiskovni ured Sisačke biskupije.
Nekadašnj župnik u Berku vlč. Tomušić je, kao što je poznato, sablaznio proljetos javnost svojim privatnim video uratcima, koji su procurili u javnost, a u kojima je Tomušić raskrinkan kao pervezna osoba. Njegov razgovor snimio je, naime, njegov sugovornik Ilija Lutrov (34), a u kojemu se Tomušić snimao u sado-mazo odori, posve nagao, tijela prekrivena tek remenjem i “naoružan” umjetnim penisima, koje je pred kamerom uvlačio u analni otvor i masturbirao.
Zbog svega toga, nakon što je afera izbila u javnost (a Tomušić je tvrdio da mu je namještena, tj. da su ga ucjenjivali), Tomušić je iz Berka otišao iznenadni “godišnji odmor”, da bi ga đakovački nadbiskup mosn. Srakić razriješio dužnosti župnika u kolovozu.
No, Tomušić je ponovno uskrsnuo u Sisačkoj biskupiji, u župi Pokupsko, očito uz nedovoljno znanje biskupa sisačkog mons. Vlade Košića i prevaru službenika Sisačke biskupije, tvrdeći da se u cijeloj aferi nije radilo o njemu.
Reakcija sisačkog biskupa mons. Košića posve je logična nakon što su mediji otkrili da perverzni sado-mazo svećenik ponovno javno djeluje u župi Pokupsko.
http://www.vecernji.hr/vijesti/biskup-kosic-najurio-sado-mazo-svecenika-svoje-biskupije-clanak-361523

_______________________________________________________

BISKUP KOŠIĆ NIJE ZNAO ZA SADO-MAZO SVEĆENIKA

Večernji.hr
Darko Pavičić
30.12.2011 / 12:00
Dopisništvo Kaptol

Dobrog sisačkog biskupa nasamarili su iz Đakova, gdje su, nakon izbijanja skandala, Tomušića poslali na “godišnji”, a zatim ga i službeno udaljili sa župe

Vlč. Marko Tomušić

Posve je nejasno i nerazumljivo kako se jedan svećenik perverznog sado-mazo profila, poput bivšeg beračkog župnika vlč. Marka Tomušića, mogao pojaviti ponovno na crkvenoj sceni i isplivati na površinu kao župnik jedne dobrostojeće župe (Pokupsko) nakon sramote koju je u travnju ove godine nanio najviše samoj Crkvi. Odgovor na to pitanje može se tražiti u činjenici da sisački biskup mons. Vlado Košić (koji, inače, odlično vodi svoju novu biskupiju i očito mu je trebao odlazak iz Zagreba u Sisak da pokaže što sve zna i umije) očito nije znao o kome je riječ. Međutim, morali su znati njegovi pretpostavljeni. Točnije, oni su sigurno znali, jer su upravo nama poslali drzak i svađalački odgovor u kojemu se kaže da vjeruju vlč. Tomušiću da se ne radi o njemu u videu u kojemu njegov razgolićeni “jednojajčani blizanac” internetskom videovezom razgovara i svojemu sugovorniku pokazuje znanje na kojemu bi mu pozavidjeli i glumci komercijalne gay pornoprodukcije.

U redu, Tomušić je mogao prevariti sve u Sisku i nisu oni morali gledati taj odurni video (poput nekih naših urednika, kojima se i danas zbog toga zadatka okreće želudac), ali je nemoguće da su ga branili riječima da je on to radio u svome privatnom prostoru i da je osramoćen tek kada je snimka procurila u javnost. Prvo, to nije njegov privatni prostor, nego župni stan koji je dobio na korištenje zajedno s crkvom i svim ostalim župnim inventarom. Ali drugo, još bitnije, činjenica je da se ne radi o bilo kakvoj vucibatini ili probisvijetu, nego o jednom svećeniku, čiji moralni profil po njegovu habitusu i standardima mora biti viši od prosjeka. A “igrice” kakve si je priuštio vlč. Tomušić ne samo da su daleko ispod svećeničkog standarda nego i općeljudskog i mogu se hladnokrvno proglasiti – smećem.
Iz svega proizlazi da su dobrog sisačkog biskupa Košića malo nasamarili iz Đakova, gdje su, nakon izbijanja skandala u proljeće, prvo Tomušića poslali na “godišnji”, a zatim ga i službeno udaljili sa župe. Netko mu je u Đakovu napisao dobru karakteristiku, kažu u Sisku, i oni nisu imali razloga ne povjerovati joj, premda je teško zamisliti da su tako lakovjerni, tj. mogli su njegovo ime samo “uguglati” pa bi se vidjelo o kome je riječ. Dakako, nitko ne kaže da Tomušiću zbog skandala treba oderati kožu s leđa. On i dalje može biti svećenik, ali na nekoj drugoj i Crkvi korisnijoj službi, a ne na prvoj fronti rada s vjernicima. Crkva tu i te kako ima suptilne metode i često ih je koristila za discipliniranje i neutraliziranje istomišljenika, čije su karijere završavale na margini i u zabitima. Gdje često danima nisu imali kome ni ruku pružiti u znak pozdrava, a kamoli nešto više. Stoga je i ruku s dildom trebalo na isti način udaljiti, sablazan bi se ponovno izbjegla, ne prljajući ovaj put (i) prag sisačke biskupije, gdje je sado-mazo svećenik tko zna po kakvoj bratskoj vezi iznenada dospio.
http://www.vecernji.hr/kolumne/biskup-kosic-nije-znao-sado-mazo-svecenika-kolumna-361192

Jedna misao o “PERVERZNI VLČ. TOMUŠIĆ VIŠE NIJE ŽUPNIK U POKUPSKOM

  1. Gospodine Pavičiću, imam ipak jednu primjedbu na Vaš tekst. Kažete: “Dakako, nitko ne kaže da Tomušiću zbog skandala treba oderati kožu s leđa. On i dalje može biti svećenik, ali na nekoj drugoj i Crkvi korisnijoj službi, a ne na prvoj fronti rada s vjernicima.” To me Vaše mišljenje začuđuje; ta zar nije i za “člansku kartu” svećenika također nužno potrebno ispunjavati određene “članske” preduvjete kao što su visoka moralnost i čovjekoljublje, čistoća misli i čestit život? Zašto bi itko pod svaku cijenu morao biti svećenik?! Ta može se služiti Crkvi i s tzv. laičkih pozicija, ako se baš hoće, zar ne? Ukoliko je istinito to što se pripisuje vlč. Tomušiću, on je morao pod hitno biti ekskomuniciran iz Katoličke crkve, apsolutno ništa manje od toga. Zar policajac koji je zloupotrijebio svoje ovlasti može i dalje biti policajac? Naravno da ne može i ne smije. Isto pa još i strože mora biti sa svećeničkim pozivom. Nažalost, meni se najprije čini da bi Katolička crkva trebala biti ekskomunicirana iz prava na duhovnost, dobrotu i ljubav jer je već odavno mnogostruko zloupotrijebila svoje “vjerodajnice” na mnogobrojnim “frontovima” interakcije sa svojim (prilično ograničenim) “stadom”. No, moglo bi se parafrazirati: kakvo stado, takav pastir.

    Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s