Biznis s Todorićem: Crkvenu pomoć moraju potrošiti u Konzumu

Danas.hr

Nakon što su radnici sisačke Željezare ostali bez posla, u pomoć im je priskočila Crkva, koja je osigurala 300 kuna svakom radniku koji je otpušten ili u otpuštanju. No, ‘caka’ je u tome da iznos mogu potrošiti samo u Todorićevom Konzumu, koji je radnicima donirao 26.000 kuna.

Naime, sisački biskup mons. Vlado Košić u srijedu je otkrio medijima da će otpušteni radnici sisačke Željezare dobiti bonove u iznosu od 300 kuna, koje će moći potrošiti u Konzumu.
“Od donacije Zagrebačke nadbiskupije koju mi je u subotu 17. prosinca 2011. godine predao zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, od 150.000 kuna sa željom da se osigura svim u Sisačkoj Željezari gdje će otpušteni radnici ili oni koji su u otpuštanju, njih 920, moći podići i u vrijednosti od 300 kuna uzeti robu u bilo kojoj Konzumovoj trgovini”, kazao je biskup mons. Košić, prenosi Sisak.info.
“Tu su sada tri donatora, Zagrebačka nadbiskupija sa 150 tisuća kuna, Sisačka biskupija sa 100 tisuća kuna i Agrokor sa 26.000 tisuća kuna. Ukupno vrijednost je onda 276.000. Željeli smo što brže ostvariti ovu donaciju kako bi otpušteni radnici mogli barem malo osjetiti radosti za ovogodišnji Božić. Svjesni smo da je to malo, ali to je jedan znak blizine i zajedništva Crkve koja želi biti na pomoć onima koji su u potrebi”, kazao je biskup.

Kako je i zašto Crkva izabrala Konzum za partnera u pomoći radnicima, biskup nije rekao.

Danas.hr
22.12.2011.

http://danas.net.hr/hrvatska/page/2011/12/22/0173006.html

 

Jedna misao o “Biznis s Todorićem: Crkvenu pomoć moraju potrošiti u Konzumu

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s