Broj 10

Preuzmite časopis u PDF formatu: Časopis Razmisli – Broj 10

U ovom broju pročitajte:

Tko sjedi na Petrovoj stolici?

Prosinac 2011.

Ivica Grbčić

Petrova ili “Sveta stolica” ili pravim imenom Baština Svetog Petra je u današnje vrijeme vrlo aktualan pojam promatrajući iz perspektive zaštite ljudskih prava te je s pravom možemo nazvati simbolom konačne propasti Rimskog carstva sazdanog na temeljima najveće povijesne prijevare zvane Rimokatolička crkva.

Po vlastitom nauku to je institucija pravednosti i zalaganja za ljudska prava pred licem Boga. Ali, nije za odbaciti i tvrdnju  o “navodnoj” punomoći u zastupanju samog Isusa Krista u čije je ime ta institucija političke i ine moći počinila niz zločina isključivo zbog vlastitog materijalnog interesa na račun bližnjega. Duhovnost i moralno-etički principi nepoznati su u ovom okruženju kojem je ipak ista kategorija principa stalno na jeziku i riječima. Ali ne i u djelima.

H-alter.org, Moralne vertikale, moralne horizontale, 16.11.2011.

“Crkvena hijerarhija je danas u Hrvatskoj postala pojam nezajažljive interesne skupine, dobro umrežene s HDZ-ovskom vlašću na obostranu korist, koja gradi basnoslovne palače u doba sveopće krize uz cinično objašnjenje za trošenje novca poreznih obveznika, “da je skuplje jeftinije”…

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s