Vatikan priznao umešanost u genocid

Srpska politika.com

Politički komentari

2007.godina

Sudski postupak protivu Vatikanske banke pred Saveznim sudom u San Francisku

Zaprepašćujuće je da uglavnom sve medijske kuće ćute o ovom sudskom postupku koji se odvija u Saveznom sudu u San Francisku, a pred kojim je advokat Pape izjavio da je Vatikan imao pravo da učestvuje u masovnim ubijanjima u Jasenovcu.

Piše: Greg Šimanski

Prilikom nedavnog saslušanja u sudskom postupku Alperin vs – Vatikanska banka, lični advokat pape Benedikta je priznao da je Vatikan bio umešan u genocid kojeg je počinila Hrvatska za vreme Drugog svetskog rata , kada je ubijeno više od 500.000 Srba i Jevreja. Papa opravdava ubijanja. Užasna svedočenja o ubijanjima i mučenjima.

Prilikom nedavnog saslušanja u sudskom postupku Alperin vs – Vatikanska banka, lični advokat pape Benedikta je priznao da je Vatikan bio umešan u genocid kojeg je počinila Hrvatska za vreme Drugog svetskog rata , kada je ubijeno više od 500.000 Srba i Jevreja.

Advokat Džonatan Levi pokušava da sudskim putem natera Vatikan da plati reparacije žrtvama genocida. Tvrdi da je Vatikan sa Hrvatskom Nacističkom partijom učestvovao u ovom strašnom zločinu i optužuje Vatikansku banku za posleratno pranje novca i profitiranja od genocida.

Zaprepašćujuće je da uglavnom sve medijske kuće ćute o ovom sudskom postupku koji se odvija u Saveznom sudu u San Francisku. Još je strašnije da je advokat pape imao hrabrosti u svom novembarskom nastupu pred sudom da tvrdi da je Vatikan imao pravo da učestvuje u masovnim ubijanjima jer je to “dozvoljavao međunarodnim zakonom.”

Da bi stvar bila jasnija, jeretik prema Kanonskom zakonu, je osoba koja nije odana papi ili ne sledi crkvena učenja, što u očima crkvenih zvaničnika opravdava ubijanje nevinih ljudi, kao što je bio slučaj sa Srbima i Jevrejima za vreme Drugog svetskog rata.

Isti Kanonski zakon važi i danas,” kaže pisac knjige “Vatikanske Ubice”, Erik Jon Felps. “Vatikan opravdava ubistva time što se stavlja iznad zakona i koristi postojeći (Office of Inqisition) Zakon o inkviziciji kako bi uništio sve one koje smatra da su nevernici (jeretici) i koji ne ukazuju potpunu odanost i poslušnost papi.”

Iako nije deo tužbe, video koji se nedavno pojavio u javnosti povezuje Vatikan i naciste sa užasima koji su se događali u logoru smrti zvanom Jasenovac.

Evo šta autori video filma kažu šta se dešavalo u Jasenovcu, inače dobro čuvanoj tajni na Zapadu.

“Zapad nikad nije priznao da se u logoru smrti Jasenovcu sprovodila neviđena svirepost nad Srbima, Jevrejima i Ciganima, iako se logor nije nalazio iza “gvozdene zavese”. Razlog tome je bila želja komunističkog predsednika Tita (Hrvata poreklom ??) da nametne ideologiju “bratstva i jedinstva ” u bivšoj Jugoslaviji, a drugi razlog je bio što Zapad nije bio dovoljno obavešten o žrtvama Srpskog naroda u borbi protiv fašizma, uključujući i borbu protiv najsvirepijih Ustaša (hrvatskih nacista), jedine Hitlerove marionetske države, koja je sprovodila iste rasističke zakone protiv Jevreja, Cigana i Srba, kao što je to činila nacistička Nemačka.

Ako pogledate ovaj obrazovni dokumentarni film saznaćete koju je ulogu Vatikan igrao u genocidu. Građani sveta duguju to ubijenim žrtvama čiji je broj 700.000.

Evo internet stranice na kojoj možete da vidite dokumentarac o Jasenovcu iz 1953 godine (FNRJ)

http://video.google.com/videoplay?docid=4506666011464565164&pr=goog-sl

Što se tiče tužbe Alperin vs Vatikan, [advokat] Levi smatra da je proces dostigao veoma delikatnu tačku, zbog čega nije želeo dalje da komentariše, ali ostaje pri svojoj izjavi koju je dao u mesecu novembru:

“U jednu ruku Vatikan je bio brz kad je trebalo da optuži Izrael i Srbiju pre nekoliko godina, a u drugu ruku u suštini podržava masakr od 500.000 ljudi, krađu njihove imovine i pohranjivanje iste u Vatikanskoj banci. Papa Benedikt bi trebalo da se zabrine zbog toga što je u [američkom] Saveznom sudu poljuljan integritet Svete stolice.”

Tužba protivu Alperin vs Vatikanske banke je podneta Saveznom sudu u San Francisku novembra 1999. godine. Tužioci su poreklom Srbi, Jevreji i Ukrajinici koji su preživeli logor smrti, njihova rodbina kao i organizacije koje predstavljaju 500.000 žrtava holokausta.

Tužitelji takođe traže da se izvrši revizija i vrati novac državne blagajne nacističke Hrvatske, koji je prema podacima američkog Stejt Departmenta bespravno prebačen u Vatikansku banku i druge banke po završetku rata.

Optuženi su: Vatikanska banka , Franjevčki red i Hrvatski Oslobodilački Pokret . Levi kaže da su optuženi pomogli da se sakrije opljačkana imovina koju je nacistička Hrvatska otela od žrtava logora smrti, Srba, Jevreja, Roma i drugih između 1941-1945. godine.

Levi takođe ukazuje da je tužba protiv Vatikanske banke zasnovana na podacima koji su zabeleženi u knjizi “Tajni rat protiv Jevreja”, čiji se koautor Džon Loftus pojavljuje i kao stručni svedok na strani tužilaca. On kaže da su autori bestselera “Tajni rat protiv Jevreja” objavili još jedan senzacionalni rad “Ne -Sveto Trojstvo” u kojem su objavili zaprepašćujuće podatke o delovanju Katoličke crkve tokom dvadesetog veka.

“Ja sam podneo još jednu tužbu, Levi vs CIA na osnovu Zakona o slobodi informacija, tražeći da se dozvoli pristup dosijeima američke tajne službe, koji se odnose na notornog vatikanskog špijuna, fratra Krunoslava Draganovića. 2001. godine, zahvaljujući toj tužbi, omogućen nam je pristup novim podacima o Draganoviću,” rekao je Levi.

Levi, koji je bio nekoliko puta gost radio emisije “The Investigative Journal” (Istraživački žurnal), voditelja Grega Šimanskog, ima licencu (dozvolu da radi kao advokat u Kaliforniji i Distriktu Kolumbia,. Zastupao je organizacije i pojedince u raznim sudskim postupcima koji su vezani za holokaust i Drugi svetski rat uključujući i one vezane za banke, osiguranja i prinudni rad. Levi je takođe i član „International Criminal Bar“ (Međunarodne Krivične Advokatske Komore) u Hagu.

Prevela: Boba Borojević

http://www.srpskapolitika.com/Tekstovi/Komentari/2007/latinica/045.html

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s