Svećenici egzorcisti: Iz epileptične djevojčice istjerivali demone – i ubili je!

JAVNO.HR

STRAVA IZA CRKVENIH ZIDINA

Piše:    mg

Majka je poslala 7-godišnju djevojčicu u crkvu gdje je bila zadržana nekoliko dana, kako bi je svećenici mogli izliječiti. Međutim, djevojčica je fizički oslabila, povraćala i kašljala, a nedugo nakon toga umrla je na putu u bolnicu.

Svećenik i njegova četiri pomagača uhićeni su u južnoafričkom Cape Townu, zbog sudjelovanja u ubojstvu 7-godišnje djevojčice iz koje su “pokušali istjerati demone”.

Pastor Lonwabo Thando (30) i četvorica njegovih pomagača zadržani su u zatvoru zbog optužbi i o pokušaju ubojstva 25-godišnje žene, piše južnoafrički Sowetan.

Umrla na putu do bolnice

Djevojčicu, koja je bolovala od epilepsije, u crkvu ju je poslala majka nakon što joj je prijateljica rekla kako je tamo mogu izliječiti molitvama.

– Kada smo stigli pastor mi je rekao da mora živjeti tamo kako bi dobila “oslobođenje”. Bila sam u istoj kući cijeli vikend, u sobi točno prekoputa, ali mi nisu dozvoljavali da je vidim – ispričala je šokirana majka.

Žena ih optužila za pokušaj ubojstva

– Kada sam je vidjela moja kćer je bila slaba, lice joj je bilo natečeno toliko da nije mogla otvoriti lijevo oko. Počela je kašljati i povraćati. Umrla je na putu u bolnicu – dodala je majke preminule djevojčice.

Glasnogovornica policije Priscilla Naidu je kazala kako je obdukcija pokazala da je dijete imalo i unutarnje i vanjske ozljede.

U međuvremenu, policiji se javila i 25-godišnja žena koja je pastora i njegove pomoćnike optužila da su je pokušali ubiti. Žena je bila prepuna modrica po cijelom tijelu, tvrde iz policije.

http://www.javno.hr/news/crna_kronika/32855/Zbog-neuspjelog-egzorcizma-umrla-epilepticna-djevojcica.html

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s