Katolici se međusobno prozivaju na “katolički” način

Novi List

Trafika Predraga Lucića

Kreten, bijednik, katolik

Foto CROPIX

Autor: Predrag Lucić
Objavljeno: 12. studenog 2011. u 5:40

Budi volja njihova. Do prekjučer su jedni druge nazivali kretenima i bijednicima, lopovima i pljačkašima, ratnim profiterima i primitivcima, idiotima i bolesnicima. A od danas će se uzajamno nazivati katolicima.

Pa kad Željko Kerum pukne, kao što već umije puknuti, više neće o Dujomiru Marasoviću govoriti: »Ne mogu više trpit tog kretena!«, nego – »Ne mogu više trpit tog katolika!« A predsjednik splitskoga HDZ-a više neće puknutoga gradonačelnika slati na liječenje, nego na svetu misu, ako treba i na tri, kao što već pravi katolik šalje svoga brata u Kosorici, pardon, u Kristu. Onda će Kerum svome koalicijskom pajdašu odbrusiti: »Aj ti na pet, pa navrati opet!« Pa onda Marasović Kerumu: »Aj ti na sto, di ti je i misto!« I samo Bog sveti zna hoće li se to zaustaviti na Kerumovom: »Aj ti na milijun šesto pedeset i osam tisuća devetsto osamdeset i tri, jebali te fratri!« ili će to katoličko slanje potrajati dok bude svijeta i vijeka.

Ali neka traje koliko im drago. Jer dobro da je uopće počelo. Dobro je da su vodeći splitski HDZ-ovci svojim pojavljivanjem na presici pokazali da nisu od muke propali u zemlju, nakon što se obraz njihove stranačke šefice rastapao od milja pod Kerumovim usnama s kojih su Marasoviću i kompaniji dosada stizale samo prijesne uvrede: »Kreteni! Bijednici! Pljačkaši! Idioti!…« I dobro je da su tri splitska znaseta na novinarsko citiranje tih kerumotvorina uglas odgovorila: »Mi smo katolici i opraštamo.« A najbolje od svega je što su se ti uzajamno prozivani kreteni i bijednici, lopovi i pljačkaši, ratni profiteri i primitivci, idioti i bolesnici – a koji za sebe sada tvrde da su jednom riječju katolici – proglasili alijansom protiv Kukuriku koalicija koja je, kažu, »koalicija mržnje po temelju, sadržaju i određenju« i koja »mrzi Crkvu, Boga i svakoga tko stavi ruku na srce dok svira hrvatska himna«.

Dat će Bog, pa će ta katolička alijansa, kao i to oduhovljenje politike, razveseliti nadbiskupa splitsko-makarskog Marina Barišića, pod čijim su pastirskim štapom uzgojeni takvi katolici. Dat će Bog, pa će iz nadbiskupove brižne glave izvjetriti mračne misli kojima je obuzet i koje je bio primoran podijeliti s pastvom u svojoj jučerašnjoj poslanici.

Znate već koliko msgr. Barišića tišti to što se neki svećenici oglušuju o propisane norme da »svetu službu i crkvene prostore ni u kom slučaju ne koriste u političke svrhe« i što ne štuju trud Svete Matere Crkve da »njezini službenici u društvu izgrađuju mir i sklad, te da se klone svakog političkog djelovanja koje bi dovodilo do razdora među ljudima i do pogrešnog shvaćanja crkvenog poslanja i svećenikova dostojanstva«. Znate, naravno, da nadbiskup pritom ne misli na HDZ-ovsku pjevanu misu koju je pater Božidar Kalmeta nedavno održao u šibenskoj crkvi sv. Ante. Znate da ne misli ni na vlč. Alojzija Petrovića koji je s oltara crkve u Gotalovu kraj Koprivnice vjernicima poručio da na izborima glasaju za »one koji nisu crveni, nevjernici, bezbošci i agnostici«.

Ma znate, naravno da znate, da msgr. Barišić svojom poslanicom proziva don Ivana Grubišića, čiji Savez za građansku i etičku Hrvatsku očigledno narušava taj mir i sklad u kojemu se udruženi kreteni i bijednici, lopovi i pljačkaši, ratni profiteri i primitivci, idioti i bolesnici predstavljaju kao najveći katolici. Taj mir i sklad u kojem Kerum kliče: »Di si, Duje, katoliče?!«

http://www.novilist.hr/Komentari/Kolumne/Trafika-Predraga-Lucica/Kreten-bijednik-katolik

 

Jedna misao o “Katolici se međusobno prozivaju na “katolički” način

  1. Pogledajmo povijest….
    U pokrajini Komagenu,Eufrat,postojala je proročica koja je velikom Rimskom
    caru izrekla, da će mu mač donjeti veliku slavu ali da zbog toga neće biti sretan.

    Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s