Imovina, vječna imovina za dušu

USUGLAŠEN MODEL NAKNADE

Premijerka Kosor uoči izbora dogovorila s Biskupskom komisijom povrat imovine Crkvi

vlada.hr

Autor: Portal Jutarnji.hr

07.11.2011.

Premijerka Jadranka Kosor u ime Vlade i predsjednik Biskupske komisije kardinal Josip Bozanić predsjedali su u Banskim dvorima sjednicom Povjerenstva Vlade RH za odnose s Hrvatskom biskupskom konferencijom i Biskupske komisije Hrvatske biskupske konferencije za odnose s državom. Kosor i Bozanić su na sjednici usuglasili model primjene naknade za imovinu oduzetu pravnim osoba Katoličke crkve i to za dio dobara koja se ne mogu vratiti Katoličkoj crkvi u naravi, priopćeno je iz Vlade.

U priopćenju se ne navode detalji dogovorenog modela povrata imovine.

Sjednici, navodi se u priopćenju, nazočili su članovi Povjerenstva Vlade: potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Petar Čobanković, ministar zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Branko Bačić, ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Đuro Popijač, ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković i ravnatelj Agencije za upravljanje državnom imovinom Tomislav Boban. Sjednici je nazočio i glavni državni odvjetnik Mladen Bajić.

Nazočili su i članovi Biskupske Komisije: mons. Ivan Devčić, nadbiskup riječki, mons. Želimir Puljić, nadbiskup zadarski, mons. Ante Ivas, biskup šibenski, mons. Vjekoslav Huzjak, biskup bjelovarsko-križevački, te tajnik Biskupske komisije mons. Enco Rodinis.