Pismo čitateljice vezano uz ponašanje prosvjetnih radnika u školama

26.rujna 2011.godine na adresu Udruge David stiglo je pismo sljedećeg sadržaja:

Poštovani,

ponukana napisima u medijima o katoličkom maltretiranju saznala sam za Vas. Hvale vrijedno je da postoji netko tko ne podržava tu zločinačku organizaciju!

Šaljem Vam scan teksta koji je moj sin napisao u 2. razredu osnovne škole X (podaci poznati uredništvu). Čitao je na satu neki tekst i kad je vjeročiteljica rekla da više ne čita on nego netko drugi, moj sin (ime poznato uredništvu) je rekao da su to ionako gluposti. Na to je vjeroučiteljica rekla da je u njega “ušao Crni, a djeca znaju koji, da ga hvata Sotona i da se njegova mama puno mora moliti da izađe iz njega”. Djeca su se tada prepala od njega i grozila ga se.

Dobio je zadatak sastaviti rečenicu i prepisati ju 100 puta.

Kad mi je to sve ispričao i dao papir, otišla sam u u školu, gdje su me dočekale ravnateljica, učiteljica i pedagoginja. Rekle su samo ” mi se nećemo miješati u vjerska pitanja”.

Nakon toga ispisao se s vjeronauka na koji je i išao samo zato što su nam rekli da s njim nemaju kuda ako on jedini neće ići.

Moj sin više ne ide u tu školu i ne očekujem ništa od udruge po tom pitanju, ali zaista mi znači što mogu podijeliti tu idiotsku dogodovštinu s Vama.

Srdačan pozdrav

(ime čitateljice poznato uredništvu).

Jedna misao o “Pismo čitateljice vezano uz ponašanje prosvjetnih radnika u školama