Papin posjet rodnoj Njemačkoj nije ispunio očekivanja

T portal

OCJENA TISKA

Angela Merkel, papa Benedikt XVI. i Christian Wulff

Datum objave:
26.09.2011 11:50

Autor: tportal.hr/hina

Njemački tisak piše u ponedjeljak kako prvi službeni papin posjet rodnoj zemlji nije ispunio očekivanja

‘Sveti Otac nije ispunio očekivanja vezana uz njegov posjet rodnoj zemlji’, piše dnevnik Financial Times Deutschland. ‘Iako su očekivanja bila možda ‘prevelika”, Benedikt XVI. nije napravio čak ni skroman potez odgovarajući kritičarima. ‘Za njega je očito bilo važnije ojačati zadnja uporišta Crkve nego uvjeravati skeptike’, dodaje Financial Times.

Nefleksibilnost pape oko glavnih pitanja koja potresaju Crkvu u njegovoj zemlji – celibat svećenika, zaređivanje žena, odnosi s protestantima – daju naslutiti ‘da sve ostaje kako je bilo’, piše Mannheimer Morgen.

Najčitaniji njemački list Bild, koji je snažno podržavao Benedikta XVI. nakon njegova izbora za papu, ipak je pisao ‘o više od 300.000 osoba koje su vidjele papu uživo i milijunima koji su pratili njegove govore i molitve na televiziji’.