Crkvene duhovne obnove

Z NET

Objavljeno: 05.9.2011. 11:32
Autor: Mladen Janković, e-mail: mladen.jankovic@znet.hr

SEKS SKANDALI SVE UČESTALIJI KOD ZADARSKIH SVEĆENIKA: Z NET redakcija u posjedu kompromitirajuće snimke razgovora zadarskog svećenika i mještanke

Marija: Cila san mokra…; Svećenik: Dođi onda?

Nekad iznimno popularan tamburaški sastav “Gazde” imao je jednu pjesmu u kojoj su riječi glasile “Što to ima u ljudima tužno, da ulaze u tuđe živote”. Mogli bismo parafrazirati te stihove i reći: “Što to ima u zadarskim svećenicima čudno, da zavode tolike žene”?! Odmah na početku da se ogradimo, ne mislimo na sve svećenike, ali u zadnje vrijeme sve je više slučajeva u kojima se određeni svećenici dovode u vezu sa ženama i to ne samo u vezi duhovne obnove.

Najaktualniji je slučaj don Borisa Pedića, koji je živio u zajednici s tri žene, koje nisu bile časne sestre. Iako je njima četvero takva situacija bila potpuno normalna, očigledno je u cijeloj priči ipak bilo nešto što baš ne ide ruku pod ruku sa svećenički pozivom, budući da je Don Pedić iz svoje župe u Škabrnji preseljen u Vrsi.

Drugi zadarski noviji slučaj u kojem se svećenici dovode u ne baš pohvalne odnose sa ženama jest onaj sa don Emilom Bilaverom, kojem su prošle godine uvredljive poruke poslane putem grafita na njegovoj crkvi. Nadimak koji su pogrdno koristili nepoznati autori tih grafita jest “Don Jebac”, a iako je ovaj svećenik iznimno popularan i javno su svi osudili ovaj potez nagrđivanja crkve, priča u gradu jest da je don Bilaver svojim ponašanjem sam isprovocirao takav nadimak.

Svećenik i Marija: RAZGOVOR O…

Treći i najeksplicitniji primjer pohotnosti u zadarskih svećenika jest audio snimka telefonskog razgovora koji se ovih dana vodio između stanovitog zadarskog svećenika (podaci poznati redakciji) i izvjesne Marije, a u posjedu koje je Z NET redakcija. Razgovor teče ovako:

Marija: Malo mi je neugodno, ali mogu li vas nešto pitat? Kad sam vas slušala… cila san mokra bila.

Svećenik: Di ste me slušali?

Marija: Ma u crkvi.

Svećenik: Kad?

Marija: Sad, ona propovijed…

Svećenik: U nedilju?

Marija: Da. Ajme lipi ste mi i zgodni, voljela bi ja imati sa vama nešto.

Svećenik: Pa dođi onda.

Marija: Hoću, doći ću sada.

http://www.znet.hr/2011/09/marija-cila-san-mokra-svecenik-dodi-onda/

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s