DVOJNA SAVJEST KATOLIČKOG IMPERIJA: POBAČAJ KAO TERORIZAM A NESAVJESNOST KAO PROTUSLOV NAUKU KATOLIČKE CRKVE

29.06.2006.: kardinal Alfonso López Trujillo, tadašnji predsjednik Papinskog vijeća za obitelj u intervjuu katoličkom obiteljskom tjedniku Famiglia cristiana je izjavio:

„Izopćenje iz Katoličke crkve je kazna za svakoga tko izazove pobačaj, i za svakoga tko se s njime suglasi. Izopćenje je kazna za sve koji u abortusu sudjeluju: majku, liječnika, bolničare, a i oca ako je suglasan. Političari koji donose zakone koji dopuštaju abortus moraju se raspraviti sa svojom savješću, ali ako su vjernici, njihove bi odluke morale biti u skladu s vjerom, pa u najmanju ruku ne bi smjeli pristupiti pričesti. Nitko na svijetu nije ovašten protusloviti nauku Crkve o zaštiti života na svim razinama. Obrana života zločin je protiv države.“

Travanj 2009.godine: Ordinarijat riječke Nadbiskupije u dopisu kršteniku  koji je zatražio ispis iz KC, potpisanom od strane kancelara Nikole Imbrišaka: “Ne postoji upis u Rimokatoličku crkvu, jer su vaši roditelji za vas (…) tražili primanje sakramenta krštenja, a nisu zatražili upis u Rimokatoličku crkvu. Slijedom činjenica da ne postoji upis, prihvatite također da ne postoji niti ispis”.

Pitanje: kako se netko može izopćiti ako ne postoji članstvo u Crkvi? Možda po stavu pape Benedikta o sekularizaciji treba izopćiti sve građane Hrvatske iz vlastite države, odnosno oni sami sebe ako ne žele biti članovi Katoličke crkve. A oni ne mogu to niti postati jer sama Crkva nema članstva. Ali mogu biti članovi ako plaćaju porez Crkvi, oprostite – državi!

04.lipnja 2011., papa Bendikt XVI je, prilikom posjete Hrvatskoj, u HNK rekao: “Ako se savjest, prema prevladavajućem modernom shvaćanju ograniči u subjektivni okvir u koji se smješta religiju i moral, onda krizi zapada nema lijeka, a Europa je osuđena na nazadovanje.“

Kako ne bi nazadovali prema Hrvatskoj, a napredovali prema EU, a, prema riječima kardnalaTrujilla nitko na svijetu nije ovlašten protusloviti nauku Crkve o zaštiti života na svim razinama, te je obrana života zločin protiv države, sam papa je trebao uputiti svima prisutnima u Hrvatskom Narodnom kazalištu poziv za prijavak zločina protiv države sviju koji su sudjelovali ili sudjeluju u njemu a u skladu s vlastitom savješću kao objektivnim a ne subjektivnim okvirom.

Međutim, poprilično je nejasno: ako nitko nema pravo protusloviti nauku Crkve, a Rimokatolička crkva nema članova, na koga se odnosi protuslovlje?

Na 90 posto katolika koje Crkva prisilnim pokrštavanjem stavlja u poziciju da ne smiju protusloviti tom i ostalim činima kanonskih djela, ili se to odnosi na sve građane svijeta: katolike i nekatolike?

Kako je jasno izrečeno da „nitko“ nema prava izreći bilo kakvo protuslovlje protiv nauka Crkve, a zločin protiv države se čini, zašto sama Crkva, odnosno kardinali, biskupi a naposljetku i sam papa ne prijave nadležnim tijelima države kriminalne aktivnosti žena i svih koji u tome sudjeluju, jer ako to nisu učinili i sami su sudionici takvog kriminala. Nepoznavanje zakona nikoga ne štiti.

12.12.2006. Papa Bendikt je u svojoj porucii objavljenoj povodom Svjetskog dana mira 1. siječnja, osudio terorizam i širenje nuklearnog oružja, a glad, pobačaj, istraživanja na ljudskim embrijima i eutanaziju nazvao “napadom na mir”, te je na taj način pobačaj izjednačio s terorizmom.

“Govoreći o pravu na život, moramo osuditi rašireno kršenje toga prava u našem društvu: zajedno sa žrtvama oružanih sukoba, terorizma i drugih vrsta sukoba, svjedočimo tihom umiranju izazvanom glađu, pobačajima, istraživanjima na ljudskim embrijima i eutanazijom”, rekao je Papa.

“Kako u tome svemu ne uspijevamo vidjeti napad na mir? Pobačaj i eutanazija predstavljaju izravno nijekanje” prihvaćanja prava na život koje je nužno “za ustanovljenje trajnih odnosa mira”.

Kako bi konačno trebalo ustanoviti trajne odnose mira, crkveni vrh bi pobačaje i njegove sudionike kao teroriste trebao odmah prijaviti crkvenom i civilnom sudu, izopćiti automatizmom počinitelje i sebe (crkveni vrh, kao pomagače u neprivaljivanju) iz krštenih (jer nisu članovi Crkve).

Objektivni okvir savjesti time bi bio zadovoljen. Kongregacija za nauk (ne)vjere trebala bi bdjeti nad provođenjem ove sveobuhvatne akcije kako se ne bi slučajno pojavili subjektivni okviri savjesti.

Papu Benedikta XVI bi trebalo ponovno degradirati u čin kardinala Ratzingera na staro mjesto pročelnika Kongregacije jer je za trajanja njegova mandata nauk vjere bio u objektivnim okvirima savjesti o kojim on danas priča kao papa.