Otvoreno pismo

Poglavaru Katoličke crkve, vladaru države Vatikan

papi Benediktu XVI


kao gostu Republike Hrvatske

crkvenom knezu u Hrvata

kardinalu Josipu Bozaniću


Predsjedniku Države, gospodinu

Ivi Josipoviću


Predsjednici Vlade Republike Hrvatske, gospođi

Jadranki Kosor


kao gostoprimcima

Papa je pozvan jer posjeduje božji i državni autoritet!?

Papa Benedikt XVI, kao i njegovi prethodnici, bio je proglašen snagom crkvenih dogmi,  autoritetom, zamjenikom Boga na Zemlji, „sv-ocem“. To mu je donijelo veliki duhovni i državni respekt i vlast. Da papa nema sadašnji autoritet Hrvatska ne bi imala interesa njega pozvati u posjet. Papa dolazi u Hrvatsku učvrstiti vjeru svoje braće i sestara u vjeri te im poručiti da ljube i slijede Isusa svojim životom te Hrvatskoj pomoći   ući u EU. Upravo u to mnogi katolici i nekatolici građani Hrvatske, koliko se može iščitati iz raznih medija, nisu sasvim sigurni jer papin moralno-etički autoritet kao vjerskog vođe i državnika poljuljan je mnogim skandalima iz prošlosti i sadašnjosti.

Papa gubi na autoritetu – gdje su uzroci?

Jedan od razloga je taj da je pojavom modernih dostignuća u medijima vrijeme tajni, tajnovitosti i crkvenih božanskih otajstava s kojima su pape i kler vodili svoju crkvu i vladali pukom – prošlo. Nikome danas nije problem doznati kako su prethodnici današnjeg pape  živjeli, naučavali i vladali a tu je bilo svega samo ne kršćanskoga morala i etike učitelja Mudrosti svih vremena i onoga na koga se papa i pape pozivaju i pozivaše – Isusa, Krista. Usprkos svega veliki dio hrvatskog naroda, tako poručuju biskupi i kler, uvjerenja su da je papa uistinu „sv-otac“ ili najmanje Njegov zamjenik na Zemlji pa mu stoga priznaju autoritet bez presedana i spremni su za njega platiti 42 milijuna kuna.

Peta božja zapovjed glasi – ne ubij? Tu zapovijed je Isus, na kojeg se papa poziva,  poštivao. Isus je bio mirotvorac i pacifist – no Bendikt XVI kazuje: Mi nismo pacifisti! Za nas su pravedni ratovi, u kojima se također ubija – dozvoljeni!

Poštovani papa Benedikte XVI – u ovom slučaju samo jedan može imati pravo – ili Vi ili Isus?!

Ne može se služiti dvjema gospodarima – Bogu i mamonu – ako se slijedi Isusa!

Poštovani gospodine Benedikte XVI,

Isus je savjetovao prvim kršćanskim zajednicama, općinama  da sve što imaju dijele između sebe i s onima kojima je potrebna pomoć. Vaša institucija već stoljećima ne slijedi u tome svojeg osnivatelja Isusa nego do današnjeg dana prednjači u gomilanju svih vrsta bogastava i to pomoću raznih falsificiranja dokumenata, pronevjera, ratnih otimanja te u današnje vrijeme i pranjem novca. (vidi, Vatikan d.o.o). Vi  kao papa Benedikt XVI, kao i Vi gospodine kardinale Josipe Bozaniću, kao nadbiskup

zagrebački, recite nam gdje piše u Bibliji da Pape, kardinali i biskupi smiju skupljati bogatstva otimanjem novca, zemlje, kuća i dijamanata i to ne samo svojim vjernicima nego, i uz pomoć svjetovne vlasti, i katolicima, državi i nekatolicima?

U Bibliji stoji zapisano: «Ako bi muškarac legao s muškarcem kao što se liježe sa ženom, obojica bi počinila odvratno djelo. Neka se smaknu. (Lev 20,13).

Vaša je Crkva opterećena užasnom pedofilijom s mnogo tisuća žrtava i seksualnim skandalima, a zločince pedofile pronalazimo ne samo kod nižeg klera nego i među biskupima i kardinalima. Mnoge žrtve čekaju na zadovoljštinu no usprkos svih vaših obećanja slučajevi se zataškavaju.

Zašto?

Ako bi u jednoj svjetskoj i nasilnoj sekti stotine tisuća djece bilo seksualno zloupotrijebljeno a zločini po nalogu vođe sekte bili zataškani i izbjegnuto kazneno gonjenje, tada bi ta kriminalna organizacija i njen vođa bili s pravom uhićeni  i stavljeni pred sud. No ne i u slučaju Katoličke crkve.

Da li smije to biti drugačije samo zato jer se vaša organizacija zove „Katolička crkva» i jer zapovijed dolazi od vas „sv-oče“ zamjenika Boga na Zemlji a da se pri tom ništa ne poduzima?

Gospodine Josipoviću i gospođo Kosor!

Poznato je da je sudu u Den Haagu, gospodinu, generalnom tužitelju  prof.dr. Luis Morenu Ocampu, 31. siječnja 2011. godine uručena kaznena prijava dvaju odvjetnika iz Njemačke u kojoj se  osobno tereti dr. Josepha Ratzingera kao bivšeg kardinala i današnjeg papu za djela protiv čovječnosti za koje se sumnja da je on kazneno odgovoran, i to:

1. Održavanje i vođenje svjetskog totalitarnog nasilnog režima koji svoje članove podjarmljuje zastrašujućim prijetnjama koje ugrožavaju zdravlje;

2. zadržavanje smrtonosne zabrane upotrebe kondoma i kad postoji opasnost infekcije HIV-om/Aidsom;

3. Etabliranje i održavanje svjetskog sustava zataškavanja i pomaganja seksualnih zločina katoličkih svećenika, koji sve više pogoduje razvoju novih i novih zločina.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s