Tiskovna konferencija Udruge David povodom Popisa stanovništva

David-udruga građana za zaštitu ljudskih prava, zalaže se u svom djelovanju za jednakopravnost svih crkvenih institucija u poštivanju Ustava i zakona kao što to vrijedi i za bilo koji pravni subjekt ili bilo kojeg građanina. Zalažemo se za poštivanje Ustava u kojem je jasno određeno da su sve vjerske zajednice odvojene od države, i tražimo od državnih institucija da poštuju Ustav RH.

Cijenjene građanke i građani, već duže vremena pokušavamo potaknuti pitanje očitog kršenja Ustava, drugih zakona RH a posebice Zakona o diskriminaciji RH, kao i međunarodnih propisa. U  točki 21 Popisa stanovništva koji upravo danas počinje, a odnosi se na pitanje «koje ste vjere», kao mogućnost odgovora sugerira se «katolik i drugi». Odmah smo upozorili sve nadležne institucije te Ured Predsjednika RH, a protiv odgovorne osobe DZS podnijeli smo i prijavu DORH-u zbog očite diskriminacije i kršenja propisa RH.

Na ovaj način upozoravamo građane na što trebaju paziti kod davanja podataka:

–        kao prvo trebali bi osobno razmisliti o svom vjerskom opredjeljenju kako bi mogli dati jasan odgovor na pitanje «koje ste vjere». Ako imate potrebu da se izjasnite da ste katolik, obavezno zahtjevajte da se uz to dopiše vjerska zajednica kojoj pripadate i tako onemogućite manipulaciju u obradi podataka.

–        obvezno osobno kontrolirati unošenje vaših podataka u obrazac popisivača.

–        ako niste vjernik i ne pripadate niti jednoj konfesiji zatražite da se točno unese vaše opredjeljenje.

Kome i zašto je potrebno da se građani određuju i daju podatke o svojoj vjeri -vjeroispovjesti koja je u Ustavu određena kao potpuno slobodno određenje za koje se ne mora nitko izjašnjavati?

Državi, a posebice Katoličkoj crkvi, prvenstveno su potrebni brojčani podaci koji služe za potrebe vanjske manipulacije moći. Stoga nije svejedno koji postotak građana se izjašnjava na ovu temu jer je isti bitan za ostvarenje i pokriće vanjskih ciljeva u službi moći.

Glas pastira ima snagu veličine stada, ni manje ni više. Pastire (političke i crkvene) ne zanimaju prava običnog građanina, njegova egzistencija, nezaposlenost i duhovno siromaštvo. Njih  nimalo ne dotiču građani koji iz očaja traže pravdu na ulici. Nikada i nigdje nije se dogodilo da je Crkva stala na stranu prosvjednika, osiromašenih i obespravljenih. Naprotiv, i sada stoji na strani vlasti, apelirajući na razum, mir, toleranciju i molitvu, ali i opet zbog isključivo svojih proračunskih interesa.

Crkveno indoktrinirani uče i odgajaju građane od kolijevke pokrštene u crkvenu instituciju, tako da se može reći: Korijen drveta mnogih obitelji je sok indoktrinacije. Korijenje drveta je opet indoktrinacija, a plodovi ne padaju daleko od stabla. Nije se tako jednostavno izdvojiti iz velike mase i mnogi čak više niti ne primjećuju da nose žig indoktrinacije.

Osobnost pojedinca postala je instrumentom interesnih skupina države i crkve. Pojedinac mora pod prijetnjom novčane kazne dati vlastodršcima koje je postavio na vlast svoju osobnost u svrhe koje njemu ne služe i za to još treba sam platiti putem proračuna koje on puni. Čovjek je postao vlasništvo države i crkve – i jedni i drugi mu ispiru džepove i mozak.

Upozoravamo na sukob interesa (vlast-Ksaverokatolička diplomacija)

Uvjeravaju nas da je popis tajan i da će služiti u svrhu statističkih podataka. Ne vjerujemo, te stoga postavljamo pitanje: kako je moguće da se netko zaigrao u vlasti i poigrao sa svojim građanima trošeći ogroman novac iz državnog proračuna da bi imali samo statističke podatke, dok sa seljacima i prosvjednicima na ulici ne žele razgovarati, kao da ne postoje. Država će se koristiti tim podacima, to je sigurno, jer uvijek traži prostor za punjenje proračuna.

Ksaverkatolička diplomacija uspjela je zajašiti državni proračun kao i mnoge lokalne. Što je narod siromašniji to su putem državnog proračuna oni bogatiji, bahatiji i nedodirljiviji. Crkva je osigurala milijune iz proračuna, razne subvencije za sakralne objekte i njihobvo održavnje, te plaćanja dušebrižnika u vojsci, školama, bolnicama itd. Sve to govori o ogromnoj svoti novca koja su praktički oteta od svih građana katoličkih vjernika, drugih vjernika i nevjernika.

Isus iz Nazareta kojeg oni tu i tamo po potrebi spominju živio je po zapovijedi «Moli i radi», a ne po zapovijedi «Pusti da ti plate tvoje molitve». Iz svega iščitavamo vidljivi sukob interesa na relaciji brojki. Crkva pomaže u brojkama na izborima i smirivanju naroda, nezadovoljnika   (kao što je to slučaj sada), ističući u svojim propovjedima potrebu trpljenja, dok istovremeno crkveni dužnosnici imaju čvrsto postavljene plaće i svoje sigurne mirovine bez te iste potrebe trpljenja. Svaki zaposleni građanin mora živjeti od svoje zarade i održavati pri tom svoju kuću, stan, a župnici i svećenici dobivaju uglavnom besplatno stanovanje – crkveno dobro. Biskupi i kardinali stoluju u ogromnim palačama (a la Ksaver) a sve to u ime Krista koji i u Bibliji govori o nekom drugom nauku, o tome da se svećenstvo ne smije po ničemu izdizati iznad naroda, već mu služiti. Prosudite sami da li su svećenici, biskupi i kardinali iznad naroda, da li je vlast iznad naroda, dopuštaju li oni da ih se cijeni poput vladara i bogova.

Smijemo li zaključiti: država u ime naroda, a crkva u ime Boga iskorištava svoju ulogu u društvu. Obe institucije vlasi su u sukobu interesa jer jedni drugima pogoduju u održavanju vlasti nad svojim narodom.

Danas je počeo Popis stanovništva; uskoro dolaze izbori. Neka svaki građanin po svojoj savjesti razmisli o svemu. Jesu li doista svi u društvu, koji upozoravaju na nepravilnosti i zloupotrebe ovlasti, neprijatelji Katoličke crkve i države?