Palo povjerenje u Crkvu

T portal

KOME GRAĐANI NAJVIŠE VJERUJU?

Povjerenje u Crkvu palo za čak 23 posto

Datum objave:
16.03.2011 12:30

Autor: Marina Barukčić

Sociolog Duško Sekulić na Nacionalnom vijeću za praćenje korupcije u Saboru iznio je svoje istraživanje o percepciji korupcije i povjerenju građana u hrvatske institucije. Prema njegovim rezultatima, od 2004. godine do danas građani su izgubili povjerenje u Crkvu a sve više vjeruju tisku

Sekulić je istraživanje o percepciji korupcije radio u suradnji s Josipom Kregarom u razdoblju od 2004. godine do 2010. godine i to prvenstveno na državnim službenicima a vezano za povjerenje u državni sistem. Istraživanja su sažeta i u knjizi ‘Korupcija i povjerenje’ u izdanju Centra za demokraciju i pravo Miko Tripalo i Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.


Kada se usporedi 2004. i 2010. godina, percepcija korupcije je, prema Sekuliću, dvostruko veća: ‘2004. godine 22 posto građana mislilo je da su svi državni služenici uključeni u korupciju, a 2010. to misli dvostruko više građana’, rekao je Sekulić.

Kaže da je 2004. godine najveće povjerenje građana imala Crkva, zatim vojska i policija, dok se danas taj redoslijed izmjenio s time da su vojska i policija zadržali jednako povjerenje, a Crkva je pala na treće mjesto i izgubila povjerenje 22,7 posto građana.

‘Najveći dobitnik je tisak. Ljudi su dramatično povećali povjerenje u novine, a Crkva, Sabor i Vlada su najveći gubitnici. Sabor je pao s devetog na 11. mjesto, a Vlada sa sedmog na 10. mjesto na ljestvici povjerenja građana’, kaže Sekulić.

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/117121/Povjerenje-u-Crkvu-palo-za-cak-23-posto.html

Jedna misao o “Palo povjerenje u Crkvu

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s