Vinko Sanader

Jutarnji.hr
LOBIRAO U DALMACIJI
Don Vinko Sanader: Zapošljavao je u HEP-u i bio prijavljen zbog ljubavnih aferaJakov Prkić/CROPIX

Autor: Jutarnji list
Objavljeno: 16.01.2011.
ZAGREB – Don Vinko Sanader , rođen u srpnju 1958. u Splitu, jedno je od petero djece pokojnog Ante i Ivane Sanader, koji su porijeklom iz Dugobaba, mjesta u Dalmatinskoj zagori nadomak Splita. I Vinkova sestra Danica danas je časna sestra u samostanu Kćeri Božje ljubavi na Marjanu. Brat Vlado-Fabio živi u Zürichu, Miro u Innsbrucku, a obojica su povezani s tamošnjim organizacijama HDZ-a.
Danas 52-godišnji don Vinko župnik je Marijanskog prasvetišta Gospe od Otoka u Solinu, gdje kao svećenik djeluje 26 godina.
Za vrijeme premijerskog mandata Ive Sanadera bio je jedan od glavnih ljudi za lobiranje u Dalmaciji. Don Vinku su se poznati i nepoznati, preko raznih – najčešće crkvenih veza – javljali kada je nekome trebao posao ili kada su trebale neke druge usluge.

Sredinom 2010., kroz istragu USKOK-a o nezakonitostima unutar Hrvatske elektroprivrede, počelo se u takvom kontekstu spominjati ime Sanaderova starijeg brata. Također je, preko veza i intervencija Sanaderova brata svećenika u HEP-u je zaposleno oko 50 ljudi. On je, pak, u lipnju 2010. posredno potvrdio da je utjecao na zapošljavanja u HEP-u, kazavši da je davao preporuke za određene ljude.
U nogometnom klubu Hajduk don Vinko je imao funkciju tzv. duhovnika i trudio se da igrači imaju visoku razinu duhovne svijesti. Putovao je na inozemne utakmice i pripreme, naravno, o trošku Hajduk. Don Vinka je prije otprilike dvije godine jedan stanovnik Solina prijavio Nadbiskupijskom ordinarijatu Splitsko-makarske nadbiskupije jer je navodno bio u ljubavnoj vezi s njegovom suprugom. Prevareni muž u prijavi je tvrdio da je don Vinko svojoj ljubavnici prije desetak godina kupio stan, te ga je tužio Interdijecezanskom sudu prvog stupnja u Splitu. Sud je odbacio sve optužbe.
http://www.jutarnji.hr/don-vinko-sanader–zaposljavao-je-u-hep-u-i-bio-prijavljen-zbog-ljubavnih-afera-/918032/

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s