SRAKIĆ: ROK ZA PRAVEDNOST I KORUPCIJU-NEPOZNAT

Nacional.hr

17.12.2010. / 19:53

Autor: Hina

Srakić: Crkva podupire borbu protiv korupcije, ali ju treba temeljiti na pravednosti

Na današnjem božićnom prijamu kod đakovačkog gradonačelnika Zorana Vinkovića đakovačko-osječki nadbiskup i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije Marin Srakić rekao je da Crkva podupire svaki oblik borbe protiv korupcije te da se ta borba mora temeljiti na pravednosti, a, kako je rekao, pravednost nije zloupotreba vlasti i položaja.

Marin SrakićNa današnjem božićnom prijamu kod đakovačkog gradonačelnika Zorana Vinkovića đakovačko-osječki nadbiskup i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije Marin Srakić rekao je da Crkva podupire svaki oblik borbe protiv korupcije te da se ta borba mora temeljiti na pravednosti, a, kako je rekao, pravednost nije zloupotreba vlasti i položaja.

Crkva odbacuje ocjene pojedinaca da prešutno gleda na afere. Izriču ih oni koji, kao slobodni strijelci, nemaju vjerodostojnost predstavljati Crkvu, poručio je Srakić.

“Korupcija je sramota za Hrvatsku i naše društvo. Branitelji se nisu borili i ginuli za ‘moju’, nego za ‘našu Hrvatsku'”, rekao je nadbiskup Srakić.

Ponašanje po modelu “moja Hrvatska” nešto je što svatko želi razvući u svoje džepove, rekao je, dodavši kako su se pojedinci okoristili držeći se nekoć popularne krilatice bivšeg režima: “Snađi se, druže!” Kako je rekao, takav mentalitet treba mijenjati.

Gradonačelnik Vinković i đakovačko-osječki nadbiskup Srakić potpisali su sporazum o prijenosu vlasništva nad nekretninama kojim Đakovačko-osječka nadbiskupija i službeno, gruntovno, postaje vlasnik nekoliko čestica pokraj katedrale i Nadbiskupskog doma.

http://www.nacional.hr/clanak/97853/srakic-crkva-podupire-borbu-protiv-korupcije-ali-ju-treba-temeljiti-na-pravednosti

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s