SRAKIĆ: ROK ZA PRAVEDNOST I KORUPCIJU-NEPOZNAT

Nacional.hr

17.12.2010. / 19:53

Autor: Hina

Srakić: Crkva podupire borbu protiv korupcije, ali ju treba temeljiti na pravednosti

Marin SrakićNa današnjem božićnom prijamu kod đakovačkog gradonačelnika Zorana Vinkovića đakovačko-osječki nadbiskup i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije Marin Srakić rekao je da Crkva podupire svaki oblik borbe protiv korupcije te da se ta borba mora temeljiti na pravednosti, a, kako je rekao, pravednost nije zloupotreba vlasti i položaja.

Crkva odbacuje ocjene pojedinaca da prešutno gleda na afere. Izriču ih oni koji, kao slobodni strijelci, nemaju vjerodostojnost predstavljati Crkvu, poručio je Srakić.

“Korupcija je sramota za Hrvatsku i naše društvo. Branitelji se nisu borili i ginuli za ‘moju’, nego za ‘našu Hrvatsku'”, rekao je nadbiskup Srakić.

Ponašanje po modelu “moja Hrvatska” nešto je što svatko želi razvući u svoje džepove, rekao je, dodavši kako su se pojedinci okoristili držeći se nekoć popularne krilatice bivšeg režima: “Snađi se, druže!” Kako je rekao, takav mentalitet treba mijenjati.

Gradonačelnik Vinković i đakovačko-osječki nadbiskup Srakić potpisali su sporazum o prijenosu vlasništva nad nekretninama kojim Đakovačko-osječka nadbiskupija i službeno, gruntovno, postaje vlasnik nekoliko čestica pokraj katedrale i Nadbiskupskog doma.