Crkva spasa

Jutarnji.hr

ZAKLJUČALI MU CRKVU

Pobuna župljana: Naš župnik više pazi na stoku nego na nas vjernike

Ante Marović, vođa pobune protiv župnika

Autor: Duška  Čolović

Objavljeno: 06.12.2010.

Mještani sela Zelova pobunili su se protiv don Matislava. Zamjeraju mu svašta, a ne zna se, pričaju, ni što je bilo s 20.000 australskih dolara koje je dobio za zvona

SINJ – Naš župnik, don Matislav Vilić, bavi se stročarstvom a ne drži vjeronauk, nema ga u župi, nikad nije dao posljednju pomast u 21 godinu, koliko je tu, a umrlo je oko sto ljudi, objašnjava Ilija Delaš, predsjednik mjesnog odbora Zelova, zašto je desetak mještana u nedjelju promijenilo cilindar na bravi crkve Svetog Vida mučenika u Zelovu.

VEZANE VIJESTI

Vijesti

150 krava i ovaca

Ovu je nedjelju don Matislav trebao voditi prvu misu iako je dekretom biskupa Marina Barišića od 22.kolovoza ove godine premješten u župu Sitno Donje. Povratak omraženog župnika, kojemu je, veli Delaš, blago prioritet, jako je naljutio mještane Zelova, sela 15 kilometara daleko od Sinja.

– Ot’ra je blago u Katune kod Omiša, i on je tamo – kažu mještani. A don Matislav je imao, kažu, oko 150 ovaca i koza, krave i volove, priča Ante Marović, za kojega govore da je vođa pobune. Sada su mu ostale samo kokoši. Ne zna se, pričaju, ni što je bilo s 20.000 australskih dolara koje je dobio od mještana za zvona. Marović kaže da ima potpise 68 mještana koji traže da don Mate ode iz župe.

Nema ga u župi

Od Barišića traže objašnjenje zašto se ne poštiva dekret o premještaju. Don Matislav danas nije bio u župnom dvoru ni u crkvi.

http://www.jutarnji.hr/pobuna-zupljana–nas-zupnik-vise-pazi-na-stoku-nego-na-nas-vjernike/909543/

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s