TUMOR

Došao je trenutak da Hrvatska vlada mora prijeći svojevrsni Rubikon i presjeći dosadašnja pogodovanja moćnoj interesnoj skupini zvanoj hijerarhija Katoličke crkve, te na taj način otvoriti nove i stvarne mogućnosti oživljavanja hrvatskog gospodarstva, piše uredništvo Davida, tvrdeći kako je oporba svojim zahtjevom za izglasavanje nepovjerenja vladi pokazala nezrelost, agresivnost i nestrpljivost, a sama je Vlada svoje političke protivnike nadigrala ranim donošenjem proračuna u korist Crkve.

Pojedina ministarstva su prestala odavno služiti općemu dobru te je poznato da postoji privatna moćna tvrtka Crkva d.o.o. koja zlorabi sredstva iz državnog proračuna i to na takav način da pri tome izravno čak uništava domaću proizvodnju.

Hrvatska, čini se, i nema ministarstva gospodarstva, jer ono na tu pojavu šuti, ništa ne poduzima, pa treba postaviti pitanje nije li i ono u službi tih crkvenih moćnika koji de facto razaraju hrvatsko gospodarstvo. Vrlo je znakovito da ti moćnici odnosno tvrtka nikad ne dođu na red u medijima, štoviše upravo ih se promovira i propagira, a oni, imajući na umu samo svoje financijske interese, doslovno guše i onemogućavaju domaću proizvodnju ili plasman onoga što se u Hrvatskoj proizvede.

Međutim, baš u takvim okolnostima na potezu je sadašnja Hrvatska vlada te je dosta višegodišnjih sekularnih i političkih igara s poljoprivrednom proizvodnjom i nemogućnošću plasmana, dosta je nevjerojatnih igara sa sudbinom brodogradilišta, sa sudbinom vrijednih tvrtka i zemljišta, dosta je s odustajanjem od jake hrvatske banke pod pokroviteljstvom IOR-a (Vatikanske banke) koja bi, za razliku od postojećih, vodila računa o hrvatskim nacionalnim interesima.

Nitko u svijetu, ni Vatikan, ne može niti želi Hrvatskoj diktirati ili zapovijedati da ne uvede red u ta svoja sudbinski važna područja, usprkos tomu što svjetska sila Vatikan ima svoje interese i vrši svoje pritiske, pa svako odustajanje od toga uvođenja reda znači nenužno i nepotrebno prihvaćanje podanštva i svojevrsnu izdaju hrvatskih nacionalnih interesa. Hrvatska vlada upravo u ovom povijesnom trenutku mora postati stvarna vlada, mora iskoristiti kompetencije države te pravnom regulativom izliječiti sve dosadašnje opasne  nabujale tumore i odlučno spriječiti da se ikada više pojave. Aktualna kriza za taj odlučni zaokret upravo je idealno doba, i oni u Vladi koji stvarno žele dobro hrvatskoj naciji sada su na potezu.

(Originalni tekst možete pročitati u nastavku, a komentar ukazuje na staru: Tko o kome, svoj o svome!).

__________________________________________________

HR.SVIJET.net

Potpora iz Glasa Koncila: Vrijeme je da Vlada ukloni tumor

Srijeda, 01 Prosinac 2010 11:08

“Došao je trenutak da Hrvatska vlada mora prijeći svojevrsni Rubikon i presjeći dosadašnja pogodovanja moćnim interesnim skupinama i pojedincima te na taj način otvoriti nove i stvarne mogućnosti oživljavanja hrvatskog gospodarstva”, piše glavni urednik katoličkog tjednika Glas Koncila mons. Ivan Miklenić, tvrdeći kako je oporba svojim zahtjevom za izglasavanje nepovjerenja vladi pokazala nezrelost, agresivnost i nestrpljivost, a sama je Vlada svoje političke protivnike nadigrala ranim donošenjem proračuna.

Kao što je, kako tvrdi Miklenić, nadigrala sindikate koji su svoje poslanje sa socijalnog prebacili na političko. Otegotne okolnosti tek su joj unutarnja razračunavanja u HDZ-u.

No, Miklenić tvrdi kako su “pojedina ministarstva prestala odavno služiti općemu dobru” te da je “poznato da postoje privatne moćne tvrtke koje zlorabe sredstva iz državnog proračuna i to na takav način da pri tome izravno čak uništavaju domaću proizvodnju”.

“Hrvatska, čini se, i nema ministarstva gospodarstva, jer ono na te pojave šuti, ništa ne poduzima, pa treba postaviti pitanje nije li i ono u službi tih moćnika koji de facto razaraju hrvatskog gospodarstvo. Vrlo je znakovito da ti moćnici odnosno tvrtke nikad ne dođu na red u medijima, štoviše upravo ih se promovira i propagira, a oni, imajući na umu samo svoje financijske interese, doslovno guše i onemogućavaju domaću proizvodnju ili plasman onoga što se u Hrvatskoj proizvede”, piše glavni urednik Glasa Koncila.

Međutim, baš u takvim okolnostima na potezu je sadašnja Hrvatska vlada, tvrdi on i dodaje da je “dosta višegodišnjih političkih igara s poljoprivrednom proizvodnjom i nemogućnošću plasmana, dosta je nevjerojatnih igara sa sudbinom brodogradilišta, sa sudbinom vrijednih tvrtka i zemljišta, dosta je s odustajanjem od jake hrvatske banke koja bi, za razliku od postojećih, vodila računa o hrvatskim nacionalnim interesima”.

“Nitko u svijetu, ni EU, ne može niti želi Hrvatskoj diktirati ili zapovijedati da ne uvede red u ta svoja sudbinski važna područja, usprkos tomu što svjetske sile i EU imaju svoje interese i vrše svoje pritiske, pa svako odustajanje od toga uvođenja reda znači nenužno i nepotrebno prihvaćanje podanštva i svojevrsnu izdaju hrvatskih nacionalnih interesa. Hrvatska vlada upravo u ovom povijesnom trenutku mora postati stvarna vlada, mora iskoristiti kompetencije države te pravnom regulativom izliječiti sve dosadašnje opasne društvene nabujale tumore i odlučno spriječiti da se ikada više pojave. Aktualna kriza za taj odlučni zaokret upravo je idealno doba, i oni u Vladi koji stvarno žele dobro hrvatskoj naciji sada su na potezu”, piše novi Glas Koncila.

agencija vlm