Poruka uredništvu Ivice Sinanovića

Predmet: Odgovor na upit Ivice Sinanovića

Poštovani,

30.srpnja 2010. godine objavili smo tekst Slobodne Dalmacije autora Ahmeta Kalajdžića na temu o kojoj postavljate upit. Kako smo to učinili bez komentara, a pratimo rad svećenika koji bi se trebali ponašati u skladu s onim što uče, sasvim smo sigurni da će sud (ako to već nije) pravično ispitati događaj o kojem je riječ u članku. Nema razloga za ispriku zbog činjenice da nije naše pravo da ocjenjujemo rad suda, a sasvim smo sigurni da će, obzirom vjerujete u Boga, po zakonu uzroka i posljedice, stvari leći na svoje mjesto. Molitva pomaže.

Uz štovanje,

Uredništvo

Poruka i objavljeni članak u privitku

_________________________________________________

Primljena poruka

Von: don Ivica Sinanović <ujoivica@gmail.com>

Datum: 26. November 2010 13:40:34 GMT+01:00

An: info@david-udruga.hr

Web kontakt: I to se događa, svećenik na sudu zbog vrijeđanja

Nova poruka zaprimljena od formulara “Kontakt” na web stranici.

—-

Štovani,
vi ste podržali i pisali o meni 30. srpnja 2010. godine i članak je obišao cijeli svijet, a pogotovo internet je čudo koje svi mogu vidjeti ma gdje oni bili. Pokušao sam telefonski s vama razgovarati, ali ste me otpilili. Meni je uzeto ime i dobar glas, jer ja predstavljam cijelu župnu zajednicu, a vi pisete i dižete svoj glas kada netko iz crkve učini neku nepravilnost. 29. srpnja su me uhitili i lišili slobode bez naloga uz kršenje moje građanske i svećeničke slobode. Dotični gospodin Niko Hendić obnaša službu donačelnika PP Gruda i ujedno je prijesjednik KUD Napredak Dubravka, i unutar njih vlada kriminal i nemoralne radnje. KUD ima Dom koji su nazvali Skandal, a nalazi se odmah preko puta župnog ureda. Niko Hendić dovodi djevojke iz Crne Gore i Trebinja koje izvode striptiz i rade nemoralne radnje. Ukoliko ne vjerujete meni, onda pogledajte fejzbuk Skandal Mrcine pa ćete vidjeti da među odraslima ima veliki broj maloljetnika. Ja sam taj koji im smeta i uspjeli su mi nauditi. Fizički napasti, prijetiti smrću… da li je to dolično ponašanje jednog hrvatskog policajca i donačelnika PP Gruda. Sada tražim od vas ispriku i da malo bolje pogledate TKO PRIVIDI I TKO JE PRIVEDENI

______________________________________________________

Članak koji smo objavili bez komentara:

Slobodna Dalmacija

30.07.2010. | 15:10

I TO SE DOGAĐA Svećenik na sudu zbog – vrijeđanja

Zbog narušavanja javnog reda i mira, odnosno verbalnog vrijeđanja policijskog službenika ispred lokalnog kafića u mjestu Gruda u središtu Konavala, sucu Prekršajnog suda u Dubrovniku doveden je lokalni svećenik iz Dubravke Ivica S. (41) iz Blata na Korčuli.

Prema podacima PU dubrovačko- neretvanske, do incidenta je došlo u četvrtak 29. srpnja oko 10,15 sati kada je verbalno vrijeđao jednog od dvojice policijskih službenika koji su u tom trenutku bili u civilu, odnosno izvan dužnosti.

Premda su ga oba službenika upozorili na nedopustivi način govora i ponašanja, on je nastavio to činiti te su policajci pozvali na intervenciju kolege iz ophodnje koji su svećenika prvo odveli u PP Gruda a potom i u dubrovački Prekršajni sud gdje je saslušan te pušten na slobodu gdje će čekati dovršetak postupka redovitim putem.

Inače, već neko vrijeme svećenik nije u najboljim odnosima s dijelom vjernika, a jedan od posljednjih incidenata, kako neslužbeno doznajemo, nastao je zbog postojanje dječjeg igrališta za košarku pred mjesnom crkvom u Dubravci.

Ahmet KALAJDŽIĆ

Jedna misao o “Poruka uredništvu Ivice Sinanovića

1. Zalosno je da se vi i takovi kao vi borite za pravdu i istinu, napadajuci samo Katolicku Crkvu i njene sluzbenike. U Hrvatskoj ima jos Crkvi i Dzamija i Sinagoga i Kraljevkih Dvorana. Placeni ste da plasirate neistine i lazi i za to nikome ne odgovarate. Ja sam svecenik i nisam kaznjen kako ste pisali. Ostao sam slobodan, a zabavite se sada sa onom dvojicom policajaca, pokvarenih policajaca koji provode svoj zakon u ovoj drzavi, placeni poreskim obvezama. Gospodin donacelnik Niko Hendic je i sada na sluzbi, iako kriminalac i svodnik zasticen i krije se iza odore hrvatskog policajca. Sram vas budi kao udrugu cime sluzite svoj kruh, dabogda ga bili zeljni…
    don Ivica