Proizvodnja crnila u Katoličkoj crkvi

Biskup se kao „božji čovjek“ ne snalazi dobro u ovoj Hrvatskoj.Građani i vjernici se snalaze bolje od njega. Što će im onda on? Čemu plaćati nesnalaženje? Biskup gdje god se nađe, proizvodi crnilo (njegova crna odjeća simbolizira njegove riječi) koje obilno naplaćuje. Zato je gospodarski rast Crkve napredan. A Hrvatska se uzda u riječi Škvorčevića na blagdan Gospe od suza. Slijedeći blagdan je Mala Gospa. Do tada će rebalans proizvodnje crnila stupiti na snagu. Nove riječi biskupa i nadbiskupa prosvijetlit će mase. Za novi gospodarski (rebalansirani) uzlet i osiguranu budućnost.

Večernji list

Biskup dr. Antun Škvorčević u propovijedi je upozorio na to kako se u Hrvatskoj natječemo tko će koga više ocrniti

“Da naplaćujemo crnilo, bili bismo gospodarski napredni”

Na blagdanu Gospe od suza u Pleternici okupilo se četrdesetak tisuća vjernika, a među njima su bili i ministri.

Piše: Ljiljana Marić

PLETERNICA – Zadnje kolovoške večeri u svetištu Gospe od suza u Pleternici na slavlju njezina blagdana, unatoč kiši i vrlo hladnom vremenu, okupilo se četrdesetak tisuća vjernika među kojima su bili potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks, potpredsjednik Vlade i ministar financija Ivan Šuker, ministar poljoprivrede Petar Čobanković te nekoliko saborskih zastupnika, pleternički gradonačelnik Franjo Lucić, župan Marijan Aladrović i drugi.

Misno slavlje predvodio je požeški biskup dr. Antun Škvorčević u koncelebraciji s brojnim svećenicima i redovnicima. Slavlje je počelo svečanom ulaznom procesijom s likom Gospe od suza koja je potom postavljena na oltarni prostor. Stojeći pred njezinim likom, pozdrave joj je uime svih nazočnih uputio biskup.

– Isusova Majko! Ti si po svom liku Gospe od suza u više od pet desetljeća ovdje u Pleternici primala i uslišavala brojne hrvatske vapaje i suze, tješila ožalošćena srca, ulijevala nadu u tjeskobama, liječila duše i savjesti, darivala radost. Duboko zahvalni za to tvoje majčinsko služenje, danas na svom hodočašću radosno te pozdravljamo – kazao je biskup nakon čega su svi zapjevali Gospi od suza.

U propovijedi biskup je, među ostalim, upozorio kako se u Hrvatskoj natječemo tko će koga više ocrniti i tko će koga s više negativnosti okititi.

– Naravno da se svi pitamo kako neki misle da će proizvodeći crnilo ili zamagljujući hrvatsko nebo nešto postići i da će Hrvatska tim putem negdje doći. Moram reći da se ne snalazim dobro u ovoj Hrvatskoj gdje nam i mediji, ali i ljudi, gdje god se nađu, proizvode crnilo. Kada bi se ova proizvodnja naplaćivala, Hrvatska bi bila gospodarski napredna – kazao je biskup pozivajući sve u Hrvatskoj da se okrenu svojoj savjesti, moralu i činjenju dobra jer samo na taj način imat ćemo osiguranu budućnost.

http://www.vecernji.hr/regije/da-naplacujemo-crnilo-bili-bismo-gospodarski-napredni-clanak-185532

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s