I TO SE DOGAĐA Svećenik na sudu zbog – vrijeđanja

Slobodna Dalmacija

30.07.2010. | 15:10

I TO SE DOGAĐA Svećenik na sudu zbog – vrijeđanja

Zbog narušavanja javnog reda i mira, odnosno verbalnog vrijeđanja policijskog službenika ispred lokalnog kafića u mjestu Gruda u središtu Konavala, sucu Prekršajnog suda u Dubrovniku doveden je lokalni svećenik iz Dubravke Ivica S. (41) iz Blata na Korčuli.

Prema podacima PU dubrovačko- neretvanske, do incidenta je došlo u četvrtak 29. srpnja oko 10,15 sati kada je verbalno vrijeđao jednog od dvojice policijskih službenika koji su u tom trenutku bili u civilu, odnosno izvan dužnosti.

Premda su ga oba službenika upozorili na nedopustivi način govora i ponašanja, on je nastavio to činiti te su policajci pozvali na intervenciju kolege iz ophodnje koji su svećenika prvo odveli u PP Gruda a potom i u dubrovački Prekršajni sud gdje je saslušan te pušten na slobodu gdje će čekati dovršetak postupka redovitim putem.

Inače, već neko vrijeme svećenik nije u najboljim odnosima s dijelom vjernika, a jedan od posljednjih incidenata, kako neslužbeno doznajemo, nastao je zbog postojanje dječjeg igrališta za košarku pred mjesnom crkvom u Dubravci.

Ahmet KALAJDŽIĆ