MOLITVA ISTINA PRAVO

 „Sveti otac“ bi ponajprije sam trebao spoznati što je molitva, objaviti svijetu istinu utajenu od strane Rimokatoličke crkve te pravednost izdići iznad prava – tada mu ne bi trebala obrana mrežnom stranicom prigodom posjeta Velikoj Britaniji. Zakonom zajamčeno pravo na slobodu imaju svi ljudi, a to pravo nije i ne poštuje upravo Rimokatolička crkva (nekada postupcima inkvizicije a danas prikrivenim djelovanjem protiv zakona Svemira). Kongregacija za nauk vjere ne bi trebala postojati kada bi sam papa govorio istinu i provodio Božanski zakon u djelo.

Glas Koncila

Velika Britanija: Mrežnom stranicom u obranu Pape

U Velikoj je Britaniji, uz brojne druge inicijative vezane uz pripreme za Papin apostolski pohod u rujnu, pokrenuta i mrežna stranica “Protect the Pope”, javila je talijanska agencija SIR.

Stranica, čiji je autor stalni đakon Lancasterske biskupije Nick Donnelly, ima za cilj braniti papu Benedikta XVI. od napada, i to “molitvom, istinom i pravom”.

Prema riječima đakona Donnellyja, osobni napadi na Benedikta XVI. uoči njegova posjeta pokazuju da predrasude protiv katolika nisu nestale.

“Imamo zakonom zajamčeno pravo braniti se od vjerske mržnje i zato treba štititi naša prava na slobodu vjeroispovijesti i bogoštovlja”, ističe na stranici Donnelly.

Đakon Donnelly navodi da mrežna stranica www.protectthepope.com želi pobiti laži jednostavnom istinom, prije svega o osobi i djelovanju Benedikta XVI., pružiti informacije o zakonu o borbi protiv vjerske mržnje te kako prokazati policiji eventualna poticanja ili čine mržnje tijekom Papina posjeta.

Važno je, zaključuje Donnelly, da svi katolici mole za sigurnost Svetoga Oca, za pastoralni i duhovni uspjeh njegova posjeta i za dobro Crkve u Velikoj Britaniji. U tu svrhu stranica donosi također izbor molitava. (ika / gk)

24.7.2010.

http://www.glas-koncila.hr/portal.html?catID=2&conID=17749&act=view

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s