Solarna plaća

Politika.com

Solarna plaća

Čet, 15/07/2010 – 12:08 — jelenska

Solarna plaća

Postoji neki stari i otrcani vic koji završava rečenicom: „Plaćanje je Vatikansko ili solarno? Solarno, solarno.“ (Vatikansko bi značilo „Bog će platiti“ a solarno „Lovu na sunce!“)

http://pollitika.com/solarna-placa

Pamtim vremena kada se plaća isplaćivala u gotovini i na ruke svakom radniku. Imali ste svoj novac u ruci i vidjeli ga i opipali fizički. Kako ste plaćali račune i trošili tako ste i očito vidjeli kako se „hrpica“ smanjuje. To je bio vrlo jednostavan i učinkovit alarm za sprječavanje prekomjerna trošenja. Sve je bilo – solarno!
Tada je navodno svaka valuta imala podlogu u zlatu.

Ehhh, ali tada se „Turci“ dosjetiše i plaća krenula preko banke. Još ste uvijek mogli podići cijelu plaću u banci isti dan ali su redovi bili kilometarski. Odmah s tim „izumom“ Sotone i isplatom plaća preko banke krenule su nekako i kartice, npr. Atlas. Pa kasnije i čekovi. Pa „na rate“ na pet ili šest čekova. Više niste vidjeli uopće svoj novac niti ste ga nosili u džepu. Nekako s ranih 90-ih smo svi već imali po nekoliko kartica u džepu. Izgubio se svaki kompas u svezi trošenja a vrlo učinkoviti alarm solarne plaće je namjerno uništen. Sada smo i pojedinačno i kao država u dužničkom ropstvu. I nismo jedini – cijeli svijet jest. I to ni najmanje nije slučajno a još manje „imperativ vremena“.
Nema više ni protuteže između natiskana novca u zlatnim rezervama. Sada se, navodno, novac štampa na temelju BDP ili količine i vrijednosti proizvoda a to je prilično nemjerljiv i netočan podatak koji bi bio dovoljno točan reper za kontrolu natiskana novca. Točnije, postoji velika mogućnost za plasman nepostojećeg novca što se najbolje vidjelo u USA kada se urušio sustav a Ameri iz kuća „preselili“ u šatore. Svi ti „vlasnici“ hipotekarnih kuća u USA su dobili kredit od banaka ali novac nisu vidjeli. Novac je „išao“ ravno na račune tvrtki koje su sagradile kuće a te tvrtke su ogromnom većinom u vlasništvu tih istih banaka. Očito je – Ameri su plaćali kamatu na novac kojeg niti su vidjeli niti je on uopće postojao.

Kamata na nepostojeći novac – „Vatikanski“; samo Bog ga je „vidio“. Sotonska kombinacija nekoliko bankarskih mogula, nekoliko jakih, zapravo, obitelji. Kako je od dužnika tražen „solarni“ novac a njega realno nije bilo jer ga ni stvarno nema, dužnici su vratili kuće bankama koje ih nikome niti mogu niti jesu „utržile“ jer nisu u stanju ni od koga naplatiti novac kojeg nisu ni dale. Nepostojeći novac.
I krenula je svjetska kriza inicirana, prije svega, bankarskom prevarom milijuna ljudi širom svijeta.

G-8 i G-20 je završio gumenim mecima! Mecima u narod, u prosvjednike! Zašto?

Što je „u nazivniku“ zasjedanja izaslanika globalne vlade koja sve više izlazi iz sjene? Solarne plaća! Onog trenutka kada su istinski vladari svijeta – bankari (Kakve Vlade i kakvi predsjednici, to je samo maska) uspjeli i na Sao Tome i Principe ukinuti solarne plaće nastaje i počinje zadnji ples smrti ove civilizacije.
Gramzljivost onih niti 6% koji drže 94% svjetskog kapitala je srušila „oltar novca“ – USA, prije svega. Dalje je nastao „domino efekt“. Danas je cijeli svijet u recesiji i krizi ali nezasitnost bankara je i dalje neviđenih i globalnih razmjera.
Oporezivanje banaka kojeg su predložile Njemačka, Engleska i Francuska je doveo do teških i dubokih podjela unutar G-20.
Obama, pritisnut američkim bankarskim lobijem nije mogao pristati na prijedlog pa će bankari i ubuduće dijeliti kredite u nepostojećm novcu. I ubirati ekstra profit na novcu koji realno uopće ne postoji niti ga banke imaju. I sve to bez poreza.

U svijetu postoje, u bezbroj država, grupe građana koje jako dobro razumiju (i odlično su organizirane) što zapravo bankari čine cijeloj planeti a naročito svojim „Vatikanskim novcem“. Upravo izaslanici tih su izrešetani suzavcem i gumenim mecima u Torontu. Izrešetani su jer znaju!

Kakve to sve veze ima sa ovom jadnom i uništenom zemljom, Republikom Hrvatskom? Najbolji „odgovor“ je sinoć dao naš lijepo uhranjeni ministar financija nakon što je „na noge“ došao Rohatinskom. Ljubopitljivi novinari su kao Mjesec nasmijanog ministra pitali je li se razgovaralo o daljnjem zaduživanju RH i hoće li biti daljnjeg zaduživanja. „Smeško“ je uz šeretski osmijeh ogovorio: „Otom – potom…“

A sunce prži i prži; – vani je solarij.
Solarno.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s