Hendikep Vatikana

“Crkva tako pokazuje kako je 100 posto usmjerena na dostojanstvo osobe, čak i one najslabije”.

Do sada to nije bilo pravilo. Sve što ste učinili jednom od mojih najmilijih meni ste učinili. Aktualizirana vatikanska verzija propisa ponašanja u pogledu pedofilije govori o tome da sve što je učinjeno  do danas dekretom se može promijeniti, izbrisati. Kao da nije postojalo. Hendikepirani su imali manja prava od ostalih do dekreta Svete stolice. Zbog čega? Otac ljubi sve jednako. To je nauk Crkve. Ali, po potrebi, zbog javnosti, i ublažavanja posljedica pedofilije, dostojanstvo osobe je odjednom na prvom mjestu. Do sada je jedino dostojanstvo crkvenih velikodostojnika bilo na prvom mjestu. Ostali su predviđeni dekretom za pakao i vječni oganj. Zato što su hendikepirani ili su žrtve pedofilskih dostojanstvenika.

Kongregacija za doktrinu vjere indoktrinirala se u crkveno kraljevstvo i provodi naum Baštine svetog Petra putem Kongregacije za nauk vjere, alias presvete inkvizicije. Dekretima. Vjernici, hendikepirani, žrtve pedofila- svi su oni brojevi u knjigama krštenih katolika. Brojevi imaju svoje osobne životne drame i povijest bolesti u skladu s doktrinama Crkve. Kako se dostojanstvenici sjete. Božanski zakon se kroji i prekraja u odajama kurija i ostalih ureda iza debelih zidina u zavisnosti o aktualnih potreba Vatikana.

Nacional.hr

14.07.2010. / 18:46

Autor: Hina

Preventivna edukacija popova: Zlostavljanje hendikepiranih jednako gadno kao pedofilija

Vatikan bi u četvrtak trebao objaviti aktualiziranu verziju propisa ponašanja u pogledu pedofilije, rekli su u srijedu izvori bliski Vatikanu.

Ti propisi, koje je izradila Kongregacija za doktrinu vjere, kojoj je na čelu američki kardinal William Levada, a supotpisao ih je papa Benedikt XVI, aktualiziraju norme Ivana Pavla II iz travnja 2001., uz popratni teksta današnjeg Pape, koji je tad bio na čelu kongregacije.

Talijanska agencija ANSA tvrdi da bi novi propisi trebali odrediti da spolni zločin nad hendikepiranima ima istu težinu kao i pedofilija. “Crkva tako pokazuje kako je 100 posto usmjerena na dostojanstvo osobe, čak i one najslabije”, prenosi ANSA izvor blizak kongregaciji.