Antene Radija Vatikan izazivaju rak kod djece koja žive u blizini

Večernji list

14.07.2010 / 13:07

Vještačenje utvrdilo

Antene Radija Vatikan izazivaju rak kod djece koja žive u blizini

Od posljedica zračenja elektromagnetskih valova antena radija Vatikan umrla je 131 osoba.

Piše: Silvije Tomašević/VLM

Elektromagnetski valovi koje odašilju antene vatikanskog radija izazivaju leukemiju i limfom kod djece do 14 godina u zoni Cesano, sjeverno od Rima. Pokazuje to vještačenje profesora Andreae Michelija, koje je 2005. zatražila sutkinja Zaira Secchi kao dokazni materijal u optužbi mještana koji žive u blizini antena. Postoji veza između oboljenja djece od raka i antena vatikanskog radija, točnije njihova elektromagnetskog djelovanja.

http://www.vecernji.hr/vijesti/antene-radija-vatikan-izazivaju-rak-kod-djece-koja-zive-blizini-clanak-167552

Profesor Micheli piše u svome izvješću sudskog vještačenja na 140 stranica da je veća i smrtnost osoba koje žive na prostoru između šest i 12 kilometara od antena vatikanskog radija. Djeca koja su do svoje 14. godine živjela u blizini tih antena bila su izložena elektromagnetskom zračenju i imaju veći postotak smrtnosti od prosjeka.
Šef ureda za tisak Svete Stolice i direktor Radija Vatikan otac Federico Lombardi iznenađen je rezultatima vještačenja.

Otac Lombardi najavio je da će uskoro biti objavljeni rezultati vještaka koje je angažirao Radio Vatikan, među kojima je i prof. Umberto Veronesi, jedan od najvećih talijanskih onkologa. Radio Vatikan pridržavao se međunarodnih normi koje se odnose na elektromagnetske valove, a od 2001., nakon sporazuma s talijanskim vlastima, pridržavao se i talijanskih, inače strožih od međunarodnih, dodaje otac Lombardi.

Istraga je pokrenuta nakon optužbi koje su 2001. iznijeli stanovnici mjesta Cesana koji su smatrali da na povećanu smrtnost od leukemije utječu elektromagnetski valovi obližnjih antena. Odbor obitelji žrtava žalio se i zdravstvenim ustanovama regije Lazio. U blizini antena Radija Vatikan umrla je 131 osoba od bolesti izazvanih ili potaknutih elektromagnetskim zračenjem.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s