O medijskome diskreditiranju pape Benedikta XVI.

 Slobodna Dalmacija

29.04.2010. | 16:22

O medijskome diskreditiranju pape Benedikta XVI.

Vijeće meksičkih katoličkih analitičara u ponedjeljak je objavilo izjavu o “medijskome diskreditiranju pape Benedikta XVI. i kardinala Norberta Ribere Carrere, primasa Meksika, zbog slučajeva pedofilije”, što su nazvali “medijskim linčovanjem”.

Laici, članovi Vijeća, u svojoj izjavi koju je predsjednik Vijeća Carlos Montiel poslao agenciji Zenit, a prenosi je Radio Vatikan, ističu kako je medijski linč uperen protiv Pape i meksičkoga primasa jedina nakana kampanje izvještavanja o pedofiliji u Crkvi nekih obavijesnih sredstava, koja nastoje, upuštajući se u skandalozno novinarstvo, iskoristiti skandal, a to je odlika onih čiji je cilj obogaćivanje umjesto prenošenja sigurnih i istinitih informacija.

http://www.slobodnadalmacija.hr/Svijet/tabid/67/articleType/ArticleView/articleId/100845/Default.aspx


Neuspješnost nekih medija pretvorila ih je u suce, zanemarujući svoj novinarski posao informiranja posvetili su se kažnjavanju. Svjedoci smo nedostatka ozbiljnoga istraživanja i valu širenja informacija koje potiču morbidnost i laži, ističe se u izjavi.

Time se želi Crkvu ukloniti iz javnoga života, ili bar ocrniti njezinu javnu sliku. Analizirajući aktualnu situaciju, primjećuju analitičari, jasno je da su oni koji nastoje oslabiti ulogu Crkve u oblikovanju društva i obitelji isti oni koji se bore za lažnu, podlu i slabu demokraciju kako bi ju podložili interesima, prohtjevima i volji države i nekih političkih stranaka, a željeli bi da vjerski vidici ovise o laicizmu čiji je cilj brzo uništavanje religije.

Analitičari izražavaju “potpunu potporu” papi Benediktu XVI. koji se odlučno suočio s gnusnim slučajevima pedofilije, a od izvjestitelja i obavijesnih sredstava koji su neprijateljski djelovali protiv Crkve zahtijevaju da objave dokaze koji će potvrditi njihove članke i mišljenja.

Također su očitovali potporu meksičkome primasu, koji je najavio bespoštednu borbu protiv pedofila u Crkvi.

U tome smislu odbacuju kampanju pokrenutu protiv njega, jer se pokreće sudske procese koji su samo izlika, medijska i oportunistička prijevara čiji je cilj izvlačenje profita, ponovno se pokreću procesi koje su pravodobno analizirale nadležne vlasti i kardinala oslobodile od optužbi.

“Stoga smo protiv medijskog utjecaja onih koji žele tražiti od Crkve odštete kao i pokretanja sudskih procesa protiv pape Benedikta XVI. i biskupa, odlučno ističući kako je Sveti Otac glavni vođa u promicanju i poboljšanju društvenih, političkih, gospodarskih i kulturnih odnosa u svijetu”, ističe se u izjavi.

Analitičari tvrde da Katolička Crkva nije izgubila vjerodostojnost nakon skandala počinjenih od nekih svećenika pedofila.

Naprotiv, podsjećaju na katolike koji herojski čuvaju netaknutom svoju vjeru: biskupe, svećenike, redovnice i redovnike, uglednike i laike, a od odgovornih za informiranje i nadležnih vlasti zahtijevaju da bdiju nad poštovanjem vjerske slobode te da prestanu utjecati na narod da povjeruje kako čitava Crkva djeluje s dvojakim moralom.

Od zastupnika i senatora u Kongresu zahtijeva se dosljednost s njihovim zakonodavnim projektima o laičkoj državi i vjerskoj slobodi, a od sudaca nepristranost u dijeljenju pravde.

Pedofilija je bez sumnje, tvrde analitičari, nedopustiva isto kao i pobačaj. Ako pedoflija budućnost osobe, pobačaj pak uništava i uklanja svaku budućnost života. Analitičari žale zbog patnje onih koji su pretrpjeli zlostavljanja od strane nekih crkvenih pastira i klerika, a izražavaju solidarnost sa svim žrtvama.

Mole Boga da olakša tu mučnu situaciju, te njegovu milosti da muškarci i žene prijavljuju zlodjelo, kako bi njihovo hrabro svjedočenje služilo poboljšanju cijeloga društva.

Analitičari zaključuju svoju izjavu izražavajući pouzdanje u božansko milosrđe za sve koje je zaslijepila želja da uništavaju bližnjega, da ih prosvijetli kako bi obraćeni mogli biti dio Kristove Crkve koju su ranili svojim grijehom. IKA

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s