Nekatolička tiskovna agencija DAVID: Potpora nekritičnosti kritike

Medijski linč i diskreditacija pape je na djelu zbog  slučajeva pederastije. U cijelom svijetu. U Meksiku su laici (oprostiti jer ne znaju što čine) izjavili kako je jedina nakana kampanje izvještavanja o pederastiji u Crkvi nekih obavijesnih sredstava, koja nastoje, upuštajući se u skandalozno novinarstvo, iskoristiti skandal, a to je odlika onih čiji je cilj obogaćivanje umjesto prenošenja sigurnih i istinitih informacija. Da li su primasi i njihovi istomišljenici kao jedinu nakanu svoje kampanje prenošenja lažnog nauka Isusova imali lažno bogaćenje te sudivši o nakanama druge osudili sebe?zabrana pedofilije

Neuspješnost nekih primasa u Meksiku pretvorila ih je u suce, zanemarujući svoj “crkveni posao” informiranja posvetili su se kažnjavanju u paklu. Nalazimo se pred nedostatkom ozbiljnoga istraživanja i valom u širenju informacija koje potiču morbidnost i laži – ističemo u izjavi.

Isto tako, uzimajući u obzir da „neprihvatljivo diskreditiranje” novinara i medijskih djelatnika koje dolazi od crkvenog lobija, propovjedenog odraza i pripadajućih organizacija čiji su pogođeni interesi kampanjom za život i obitelj koju su poduzeli mediji, želi se nepoželjnike ukloniti iz javnoga života, ili bar ocrniti njihovu javnu sliku. Analizirajući aktualnu situaciju – primjećuju analitičari – jasno je da oni koji nastoje oslabiti ulogu medija u oblikovanju društva i obitelji isti su koji se također bore za lažnu, podlu i slabu demokraciju kako bi ju podložili interesima, prohtjevima i volji Crkve i nekih crkvenih stranaka, a željeli bi da vjerski vidici ovise o biskupicizmu čiji je cilj brzo uništavanje unutarnje religije – ustvrdili su analitičari.
Analitičari izražavaju „potpunu potporu Svetim medijima koji se odlučno sučeljavaju  s gnusnim slučajevima pederastije, a od izvjestitelja i obavijesnih sredstava Crkve koji su neprijateljski djelovali protiv javnih interesa zahtijevaju da objave dokaze koji će potvrditi njihove članke i mišljenja. Također su očitovali potporu medijskim primasima koji su najavili bespoštednu borbu protiv pedofila u Crkvi. U tome smislu odbacuje se kampanja pokrenuta protiv ne znamo koga, jer se pokreće sudske procese koji su samo izlika, medijska i oportunistička prijevara čiji je cilj izvlačenje profita, ponovno se pokreću procesi koje su blagovremeno analizirale nadležne vlasti i medije oslobodile od optužbi. Stoga smo protiv crkvenog utjecaja onih koji žele tražiti od medija odštete kao i pokretanja sudskih procesa protiv medijskih primasa, odlučno ističući kako je Sveta krava muzara – država glavni vođa u promicanju i poboljšanju društvenih, političkih, gospodarskih i kulturnih odnosa u Crkvi.
Analitičari tvrde da mediji nisu izgubili vjerodostojnost nakon skandala počinjenih od nekih svećenika pedofila. Naprotiv, podsjećaju na katolike koji herojski čuvaju netaknutom svoju vjeru: biskupe, svećenike, redovnice i redovnike, uglednike i laike, a od odgovornih za informiranje i nadležnih vlasti zahtijevaju da bdiju nad poštivanjem vjerske slobode te da prestanu utjecati na narod da povjeruje kako čitavi mediji djeluju s dvojakim moralom. Od zastupnika i senatora u Kongresu zahtijevamo dosljednost s njihovim zakonodavnim projektima o laičkoj državi i vjerskoj slobodi, a od sudaca nepristranost u dijeljenju pravde.
Pederastija je bez sumnje – tvrde analitičari – nedopustiva isto kao i pobačaj. Ako pederastija uništava budućnost osobe, pobačaj pak uništava i uklanja svaku budućnost života. Analitičari žale zbog patnje onih koji su pretrpjeli zlostavljanja od strane nekih crkvenih pastira i klerika, a izražavaju solidarnost sa svim žrtvama. Mole Boga da olakša ovu odurnu situaciju, te njegovu milosti da muškarci i žene prijavljuju zlodjelo, kako bi njihovo hrabro svjedočenje služilo poboljšanju cijeloga društva. Analitičari zaključuju svoju izjavu izražavajući pouzdanje u božansko milosrđe za sve koje je zaslijepila želja da uništavaju bližnjega, da ih prosvijetli kako bi obraćeni mogli biti dio Kristove Crkve koju su ranili svojim grijehom.

Ah, teološke li slatkorječivosti i osuđujućeg li žargona.

 Katolička tiskovna agencija BIH

 Meksiko, 29. travanj 2010.

VIJEĆE MEKSIČKIH ANALITIČARA IZRAZILO POTPORU PAPI I MEKSIČKOME PRIMASU

“Oni koji nastoje oslabiti ulogu Crkve u oblikovanju društva i obitelji isti su koji se također bore za lažnu demokraciju kako bi ju podložili interesima”

Vijeće meksičkih katoličkih analitičara u ponedjeljak je objavilo izjavu o „ medijskome diskreditiranju pape Benedikta XVI. i kardinala Norberta Ribere Carrere, primasa Meksika, zbog slučajeva pederastije“, što su nazvali „medijskim linčovanjem“. Laici, članovi Vijeća, u svojoj izjavi, koju je predsjednik Vijeća Carlos Montiel poslao agenciji Zenit, ističu kako je medijsko linčovanje protiv Pape i nadbiskupa primasa Meksika jedina nakana kampanje izvještavanja o pederastiji u Crkvi nekih obavijesnih sredstava, koja nastoje, upuštajući se u skandalozno novinarstvo, iskoristiti skandal, a to je odlika onih čiji je cilj obogaćivanje umjesto prenošenja sigurnih i istinitih informacija. Neuspješnost nekih medija pretvorila ih je u suce, zanemarujući svoj novinarski posao informiranja posvetili su se kažnjavanju. Nalazimo se pred nedostatkom ozbiljnoga istraživanja i valom u širenju informacija koje potiču morbidnost i laži – istaknuto je u izjavi.
Isto tako, uzimajući u obzir da „neprihvatljivo diskreditiranje pontifikata Benedikta XVI. koje dolazi od političkoga lobija, medijskoga odraza i privatnih organizacija čiji su pogođeni interesi kampanjom za život i obitelj koju je poduzela Crkva, želi se Crkvu ukloniti iz javnoga života, ili bar ocrniti njezinu javnu sliku. Analizirajući aktualnu situaciju – primjećuju analitičari – jasno je da oni koji nastoje oslabiti ulogu Crkve u oblikovanju društva i obitelji isti su koji se također bore za lažnu, podlu i slabu demokraciju kako bi ju podložili interesima, prohtjevima i volji države i nekih političkih stranaka, a željeli bi da vjerski vidici ovise o laicizmu čiji je cilj brzo uništavanje religije – ustvrdili su analitičari.
Analitičari izražavaju „potpunu potporu Svetome Ocu Benediktu XVI. koji se odlučno sučelio s gnusnim slučajevima pederastije, a od izvjestitelja i obavijesnih sredstava koji su neprijateljski djelovali protiv Crkve zahtijevaju da objave dokaze koji će potvrditi njihove članke i mišljenja. Također su očitovali potporu nadbiskupu, primasu Meksika, koji je najavio bespoštednu borbu protiv pedofila u Crkvi. U tome smislu odbacuju kampanju pokrenutu protiv njega, jer se pokreće sudske procese koji su samo izlika, medijska i oportunistička prijevara čiji je cilj izvlačenje profita, ponovno se pokreću procesi koje su blagovremeno analizirale nadležne vlasti i kardinala oslobodile od optužbi. Stoga smo protiv medijskog utjecaja onih koji žele tražiti od Crkve odštete kao i pokretanja sudskih procesa protiv pape Benedikta XVI. i biskupa, odlučno ističući kako je Sveti Otac glavni vođa u promicanju i poboljšanju društvenih, političkih, gospodarskih i kulturnih odnosa u svijetu – stoji u izjavi.
Analitičari tvrde da Katolička crkva nije izgubila vjerodostojnost nakon skandala počinjenih od nekih svećenika pedofila. Naprotiv, podsjećaju na katolike koji herojski čuvaju netaknutom svoju vjeru: biskupe, svećenike, redovnice i redovnike, uglednike i laike, a od odgovornih za informiranje i nadležnih vlasti zahtijevaju da bdiju nad poštivanjem vjerske slobode te da prestanu utjecati na narod da povjeruje kako čitava Crkva djeluje s dvojakim moralom. Od zastupnika i senatora u Kongresu zahtijeva dosljednost s njihovim zakonodavnim projektima o laičkoj državi i vjerskoj slobodi, a od sudaca nepristranost u dijeljenju pravde.
Pederastija je bez sumnje – tvrde analitičari – nedopustiva isto kao i pobačaj. Ako pederastija uništava budućnost osobe, pobačaj pak uništava i uklanja svaku budućnost života. Analitičari žale zbog patnje onih koji su pretrpjeli zlostavljanja od strane nekih crkvenih pastira i klerika, a izražavaju solidarnost sa svim žrtvama. Mole Boga da olakša ovu odurnu situaciju, te njegovu milosti da muškarci i žene prijavljuju zlodjelo, kako bi njihovo hrabro svjedočenje služilo poboljšanju cijeloga društva. Analitičari zaključuju svoju izjavu izražavajući pouzdanje u božansko milosrđe za sve koje je zaslijepila želja da uništavaju bližnjega, da ih prosvijetli kako bi obraćeni mogli biti dio Kristove Crkve koju su ranili svojim grijehom. (kta/rv)

http://www.ktabkbih.net/info.asp?id=23795

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s