Nekatolička tiskovna agencija DAVID: Potpora nekritičnosti kritike

Medijski linč i diskreditacija pape je na djelu zbog  slučajeva pederastije. U cijelom svijetu. U Meksiku su laici (oprostiti jer ne znaju što čine) izjavili kako je jedina nakana kampanje izvještavanja o pederastiji u Crkvi nekih obavijesnih sredstava, koja nastoje, upuštajući se u skandalozno novinarstvo, iskoristiti skandal, a to je odlika onih čiji je cilj obogaćivanje umjesto prenošenja sigurnih i istinitih informacija. Da li su primasi i njihovi istomišljenici kao jedinu nakanu svoje kampanje prenošenja lažnog nauka Isusova imali lažno bogaćenje te sudivši o nakanama druge osudili sebe?zabrana pedofilije

Neuspješnost nekih primasa u Meksiku pretvorila ih je u suce, zanemarujući svoj “crkveni posao” informiranja posvetili su se kažnjavanju u paklu. Nalazimo se pred nedostatkom ozbiljnoga istraživanja i valom u širenju informacija koje potiču morbidnost i laži – ističemo u izjavi.

Isto tako, uzimajući u obzir da „neprihvatljivo diskreditiranje” novinara i medijskih djelatnika koje dolazi od crkvenog lobija, propovjedenog odraza i pripadajućih organizacija čiji su pogođeni interesi kampanjom za život i obitelj koju su poduzeli mediji, želi se nepoželjnike ukloniti iz javnoga života, ili bar ocrniti njihovu javnu sliku. Analizirajući aktualnu situaciju – primjećuju analitičari – jasno je da oni koji nastoje oslabiti ulogu medija u oblikovanju društva i obitelji isti su koji se također bore za lažnu, podlu i slabu demokraciju kako bi ju podložili interesima, prohtjevima i volji Crkve i nekih crkvenih stranaka, a željeli bi da vjerski vidici ovise o biskupicizmu čiji je cilj brzo uništavanje unutarnje religije – ustvrdili su analitičari.
Analitičari izražavaju „potpunu potporu Svetim medijima koji se odlučno sučeljavaju  s gnusnim slučajevima pederastije, a od izvjestitelja i obavijesnih sredstava Crkve koji su neprijateljski djelovali protiv javnih interesa zahtijevaju da objave dokaze koji će potvrditi njihove članke i mišljenja. Također su očitovali potporu medijskim primasima koji su najavili bespoštednu borbu protiv pedofila u Crkvi. U tome smislu odbacuje se kampanja pokrenuta protiv ne znamo koga, jer se pokreće sudske procese koji su samo izlika, medijska i oportunistička prijevara čiji je cilj izvlačenje profita, ponovno se pokreću procesi koje su blagovremeno analizirale nadležne vlasti i medije oslobodile od optužbi. Stoga smo protiv crkvenog utjecaja onih koji žele tražiti od medija odštete kao i pokretanja sudskih procesa protiv medijskih primasa, odlučno ističući kako je Sveta krava muzara – država glavni vođa u promicanju i poboljšanju društvenih, političkih, gospodarskih i kulturnih odnosa u Crkvi.
Analitičari tvrde da mediji nisu izgubili vjerodostojnost nakon skandala počinjenih od nekih svećenika pedofila. Naprotiv, podsjećaju na katolike koji herojski čuvaju netaknutom svoju vjeru: biskupe, svećenike, redovnice i redovnike, uglednike i laike, a od odgovornih za informiranje i nadležnih vlasti zahtijevaju da bdiju nad poštivanjem vjerske slobode te da prestanu utjecati na narod da povjeruje kako čitavi mediji djeluju s dvojakim moralom. Od zastupnika i senatora u Kongresu zahtijevamo dosljednost s njihovim zakonodavnim projektima o laičkoj državi i vjerskoj slobodi, a od sudaca nepristranost u dijeljenju pravde.

Ah, teološke li slatkorječivosti i osuđujućeg li žargona.

Katolička tiskovna agencija BIH

Meksiko, 29. travanj 2010.

VIJEĆE MEKSIČKIH ANALITIČARA IZRAZILO POTPORU PAPI I MEKSIČKOME PRIMASU

“Oni koji nastoje oslabiti ulogu Crkve u oblikovanju društva i obitelji isti su koji se također bore za lažnu demokraciju kako bi ju podložili interesima”

Vijeće meksičkih katoličkih analitičara u ponedjeljak je objavilo izjavu o „ medijskome diskreditiranju pape Benedikta XVI. i kardinala Norberta Ribere Carrere, primasa Meksika, zbog slučajeva pederastije“, što su nazvali „medijskim linčovanjem“. Laici, članovi Vijeća, u svojoj izjavi, koju je predsjednik Vijeća Carlos Montiel poslao agenciji Zenit, ističu kako je medijsko linčovanje protiv Pape i nadbiskupa primasa Meksika jedina nakana kampanje izvještavanja o pederastiji u Crkvi nekih obavijesnih sredstava, koja nastoje, upuštajući se u skandalozno novinarstvo, iskoristiti skandal, a to je odlika onih čiji je cilj obogaćivanje umjesto prenošenja sigurnih i istinitih informacija. Neuspješnost nekih medija pretvorila ih je u suce, zanemarujući svoj novinarski posao informiranja posvetili su se kažnjavanju. Nalazimo se pred nedostatkom ozbiljnoga istraživanja i valom u širenju informacija koje potiču morbidnost i laži – istaknuto je u izjavi.
Isto tako, uzimajući u obzir da „neprihvatljivo diskreditiranje pontifikata Benedikta XVI. koje dolazi od političkoga lobija, medijskoga odraza i privatnih organizacija čiji su pogođeni interesi kampanjom za život i obitelj koju je poduzela Crkva, želi se Crkvu ukloniti iz javnoga života, ili bar ocrniti njezinu javnu sliku. Analizirajući aktualnu situaciju – primjećuju analitičari – jasno je da oni koji nastoje oslabiti ulogu Crkve u oblikovanju društva i obitelji isti su koji se također bore za lažnu, podlu i slabu demokraciju kako bi ju podložili interesima, prohtjevima i volji države i nekih političkih stranaka, a željeli bi da vjerski vidici ovise o laicizmu čiji je cilj brzo uništavanje religije – ustvrdili su analitičari.
Analitičari izražavaju „potpunu potporu Svetome Ocu Benediktu XVI. koji se odlučno sučelio s gnusnim slučajevima pederastije, a od izvjestitelja i obavijesnih sredstava koji su neprijateljski djelovali protiv Crkve zahtijevaju da objave dokaze koji će potvrditi njihove članke i mišljenja. Također su očitovali potporu nadbiskupu, primasu Meksika, koji je najavio bespoštednu borbu protiv pedofila u Crkvi. U tome smislu odbacuju kampanju pokrenutu protiv njega, jer se pokreće sudske procese koji su samo izlika, medijska i oportunistička prijevara čiji je cilj izvlačenje profita, ponovno se pokreću procesi koje su blagovremeno analizirale nadležne vlasti i kardinala oslobodile od optužbi. Stoga smo protiv medijskog utjecaja onih koji žele tražiti od Crkve odštete kao i pokretanja sudskih procesa protiv pape Benedikta XVI. i biskupa, odlučno ističući kako je Sveti Otac glavni vođa u promicanju i poboljšanju društvenih, političkih, gospodarskih i kulturnih odnosa u svijetu – stoji u izjavi.
Analitičari tvrde da Katolička crkva nije izgubila vjerodostojnost nakon skandala počinjenih od nekih svećenika pedofila. Naprotiv, podsjećaju na katolike koji herojski čuvaju netaknutom svoju vjeru: biskupe, svećenike, redovnice i redovnike, uglednike i laike, a od odgovornih za informiranje i nadležnih vlasti zahtijevaju da bdiju nad poštivanjem vjerske slobode te da prestanu utjecati na narod da povjeruje kako čitava Crkva djeluje s dvojakim moralom. Od zastupnika i senatora u Kongresu zahtijeva dosljednost s njihovim zakonodavnim projektima o laičkoj državi i vjerskoj slobodi, a od sudaca nepristranost u dijeljenju pravde.
Pederastija je bez sumnje – tvrde analitičari – nedopustiva isto kao i pobačaj. Ako pederastija uništava budućnost osobe, pobačaj pak uništava i uklanja svaku budućnost života. Analitičari žale zbog patnje onih koji su pretrpjeli zlostavljanja od strane nekih crkvenih pastira i klerika, a izražavaju solidarnost sa svim žrtvama. Mole Boga da olakša ovu odurnu situaciju, te njegovu milosti da muškarci i žene prijavljuju zlodjelo, kako bi njihovo hrabro svjedočenje služilo poboljšanju cijeloga društva. Analitičari zaključuju svoju izjavu izražavajući pouzdanje u božansko milosrđe za sve koje je zaslijepila želja da uništavaju bližnjega, da ih prosvijetli kako bi obraćeni mogli biti dio Kristove Crkve koju su ranili svojim grijehom. (kta/rv)