‘Za ružnu sliku o svećenicima krivi – mediji!’

T portal

PISMO HRVATSKIH BISKUPA

‘Za ružnu sliku o svećenicima krivi – mediji!’

Datum objave:
15.04.2010 12:59

Autor: tportal.hr/Večernji list

Ako se jedna stvar sa sigurnošću može reći o hrvatskim biskupima, to je da su u izjavama o aktualnim temama usklađeni sa Svetom Stolicom. Naime, u pismu svećenicima hrvatski biskupi su poručili da su za lošu sliku o svećenicima krivi isključivo – mediji. O djeci – žrtvama pedofilskih napada koje su počinili svećenici u pismu nema ni riječi

‘Vrijeme u kojem danas živimo nerijetko promatra svećenika u vrlo okrnjenoj slici ‘religioznog profesionalca’. Tome u velikoj mjeri pridonose mediji koji često neopravdano, neprovjereno i nepravedno prikazuju svećenika u kontekstu skandala i osobnih slabosti’, navodi se, prenosi Večernji list, u pismu hrvatskih biskupa upućenom svećenicima, u kojem se niti jednom riječju konkretno ne spominje niz stravičnih pedofilskih skandala koji u posljednje vrijeme potresaju Katoličku crkvu.

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/63792/Za-ruznu-sliku-o-svecenicima-krivi-mediji.html


‘Mi ne želimo negirati negativnosti, no u medijima se ne može naći gotovo ništa od požrtvovnoga, predanoga i postojanoga rada svećenika na dobrobit vjernika i svih ljudi koji se svećeniku obraćaju. A svećenici su uvijek u povijesti, s povjerenim im narodom i u zajedništvu sa svojim biskupima, podnosili sve terete i ‘žegu dana’ u najtežim trenucima za hrvatski narod, Crkvu i Domovinu. To čine i danas’, stoji u pismu biskupa.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s