Žrtve seksualnoga zlostavljanja na Malti žele susret s Papom

MALTA-POPE-VISIT-POSTER-PROTEST

Tekst: Z.J.
Foto: AFP

JEDANAEST malteških državljana, žrtava seksualnoga zlostavljanja od strane svećenika, zamolilo je za susret s papom Benediktom XV.  koji će krajem tjedna posjetiti Maltu. Prema njihovim riječima, Papi žele dati priliku za ispriku za zlostavljanja te upravo stoga neće protestirati protiv njegova dolaska na Maltu.

“Želimo susret s Papom na samo nekoliko minuta, samo da nam pomogne prebroditi traume”, na tiskovnoj je konferenciji pojasnio Lawrence Grech koji je jedna od žrtava seksualnoga nasilja Katoličke crkve na Malti. Uz njega je na konferenciji sudjelovalo još pet žrtava koji su nosili bijele majice s natpisom “Pravda!”. Žrtve seksualnoga nasilja su izrazile želju i za susretom s malteškim nadbiskupom Paulom Cremonom.

MALTA-VATICAN-RELIGION-CHILD ABUSE-VICTIMS-PRESSER

Žrtve nasilja su uoči dolaska Benedikta XVI. na Maltu koji je zakazan za subotu i nedjelju, najavile proteste, ali su ih naknadno otkazale.