Švedska Katolička crkva prijavila dva slučaja zlostavljanja maloljetnika

Nacional.hr

13.04.2010. / 19:34

Autor: Hina

Švedska Katolička crkva prijavila dva slučaja zlostavljanja maloljetnika

Katolička crkva u Švedskoj, zemlji u kojoj su većina luteranski vjernici, u utorak je izvijestila kako je dobila dvije žalbe koje se odnose na svećeničko zlostavljanje djece.

Oba su slučaja “stara” više desetljeća, a jedno je iz 1940. “S velikim sam žaljenjem primio informaciju o tim žalbama”, stoji u priopćenju biskupa Andersa Arboreliusa. Kazao je kako se nada da će i druge žrtve imati hrabrosti iznijeti svoje probleme.

Glasnogovornica Crkve Maria Hasselgren izjavila je kako su katolički svećenici bili spremni na žalbe nakon nedavnih skandala s otkrivenim slučajevima pedofilije u susjednoj Danskoj i Norveškoj. Podsjetila je kako je Arborelius prije nekoliko godina iznio javnu ispriku za bilo kakav mogući slučaj seksualnog zlostavljanja maloljetnika.