Svećenik dirao djevojčicu, prijavili ga njeni roditelji

24 sata

Svećenik dirao djevojčicu, prijavili ga njeni roditelji

Djevojčica (10) bila je sama kod kuće. Svećenik ju je pokušao prisiliti da ga zadovolji, no ona se spasila vrištanjem. Sve je ispričala roditeljima

Piše: Rosana Stojmenović

13.04.2010.

24 sata italija

Talijanska policija je u gradu Terramu uhitila svećenika (39) zbog pedofilskog napada na djevojčicu (10). Svećenik je u prosincu došao na vrata obitelji, a djevojčica je bila sama kod kuće. Pokušao ju je natjerati da ga zadovolji, no ona je počela vrištati, a svećenik je pobjegao. Svećenika Indijca, poznatog samo kao David T., prijavili su roditelji djevojčice nakon što im je ispričala što se dogodilo. Glasnogovornik biskupije Gino Mecca rekao je kako su odmah reagirali i svećenika maknuli sa radnog mjesta. David T. se ispričao obitelji te se predao policiji rekavši da je spreman na sve što ga očekuje. No prije nego što se predao, tri je mjeseca proveo u Indiji. Na službenoj web stranici Vatikana objavili su upute za rješavanje pedofilskih incidenata i napomenuli svećenstvu da mora surađivati s vlastima.