Sotona iskušava i samog papu

Globus online

ISTJERIVAČ DEMONA KOJEM SE I LUCIFER SKLANJA

Sotona iskušava i samog papu

Bisera Fabrio / 06.04.2010. 21:45:05

Gabriele Amorth (85), katolički svećenik i egzorcist, koji je nedavno izazvao veliko zanimanje javnosti kad je izjavio da Sotona pokušava ući u Vatikan, za Globus govori o tehnikama egzorcizma

U tišini svoje sobe hospicija Svetog Pavla u Rimu, svećenik egzorcist Gabriele Amorth, danas 85-godišnjak, dane provodi u molitvi i razmišljanjima. U razgovoru, kad spomene ime pape Ivana Pavla Drugog, zasuze mu oči.

Otac Amorth četvrt stoljeća je bio glavni rimski egzorcist. Ni sada nije u potpunoj mirovini, ali mu godine ne dopuštaju da se s demonima jače uhvati ukoštac.

Otac Amorth veliki je zagovornik autentičnosti ukazanja Gospe u Među­gor­ju, a o tome je puno i često razgovarao i s papom Ivanom Pavlom II. i Benediktom XVI. Osim toga, mediji su prenijeli njegove izjave da “Sotona pokušava ući u Vatikan” pa je u razgovoru za Globus objasnio je li pritom mislio i na pedofile u redovima klera te jesu li i oni opsjednuti demonima.

INTERVJU U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLOBUSA