BESRAMNI NAPAD NA CRKVU I “SVETOG OCA”

NOVI SLUČAJ PEDOFILIJE

Ovaj članak je još jedan u nizu besramnih napada na Katoličku crkvu i njezinu hijerarhiju. Odmah ćemo ga nazvati takvim da uštedimo vrijeme čistuncima u etiketiranju neistomišljenika nacistima, ateistima, poremećenima.

Novootkriveni slučaj pedofilije kod pape izaziva svojevrsnu gadljivost koja prati agresivne napade na Katoličku crkvu. Upotreba stereotipa u otkrivanju gnjusnih zločina i prelazak s osobne na kolektivnu odgovornost podsjećaju ga na najsramotnije napade na Židove.

Tko se uopće usudi spominjati ime papino uzalud? Tko se uopće usudi spominjati povezanost pape sa žrtvama pedofilije? Tko se uopće usudi govoriti o nekakvim žrtvama? Žrtva je papa, Crkva, vjernici, katoličanstvo i to od strane napadača – medija i ateista u stilu nacizma. Žrtve su nacisti, ateisti, novinari koji stoje na putu seksualnih manijaka u samim crkvama. Krivi su što su se našli u tim Crkvama u nezgodno vrijeme kada biskupi i svećenici imaju porive „zloupotrebe učenja“. Bozanić sve takve žrtve naziva poremećenim osobama koje treba prijaviti pravosuđu. Tko je vidio remetiti mir samostanskih zidina u obavljanju dnevnih pedofilskih aktivnosti koje spadaju u liturgiju po kanonskim propisima.

O tempora, o mores!

Novootkriveni slučaj pedofilije zasigurno nije i posljednji.

Cantalamessa, osobni papin ispovjednik, svojevrsnom gadljivošću prati agresivne napade na Katoličku crkvu, Papu i vjernike iz cijelog svijeta. Upotreba stereotipa i prelazak s osobne na kolektivnu odgovornost podsjećaju ga na najsramotnije napade na Židove.

Stephan Kramer, glavni tajnik njemačkog Židovskog vijeća, deklarira usporedbu gnusnom, opscenom, a ponajviše uvredljivom, kako prema žrtvama seksualnih zlostavljanja katoličkih svećenika, tako i prema žrtvama holokausta i njihovim obiteljima. Izjavljuje kako do sada još nije vidio da gori bazilika svetog Petra, niti je netko fizički napadao katoličke svećenike, da ne govorimo o vjernicima. Izjavljuje kako je bez riječi. Vatikan želi pretvoriti krivce u žrtve.

Misli li papa da se na čelu jedne ovakve mafijaške kriminalne organizacije koja vara cijeli svijet lažima može ovako ponašati: svi su njegova braća i sestre – i žrtve i cijeli svijet. Da li on poznaje svoga Oca?

last-pope

Da li poznaje ponajprije prvu zapovjed Oca, a potom sve ostale i Govor na Gori?

Svi katolici i cijeli svijet ima pravo saznati odgovor, ako ništa drugo preko Bozanića, Srakića i ostalih, barem u Hrvatskoj – jer on ih je postavio!!!

Ako to neće ili ne želi, gdje su se sakrile njegove umilne riječi o ljubavi prema bližnjem?

Možda ga tome može naučiti svijet životinja koji zasigurno bolje poznaje i živi božanske zapovjedi od njega samoga.

Slobodna Dalmacija

06.04.2010. | 09:07

otac cantalamessa naljutio židovske zajednice diljem svijeta

‘Vatikan želi krivce pretvoriti u žrtve’

U jeku pedofilskoga skandala katoličkih svećenika koji potresa Rimokatoličku crkvu, buru je podignuo propovjednik papinske kuće otac Raniero Cantalamessa, koji je tijekom mise u bazilici svetog Petra usporedio napade na Crkvu s ”najsramotnijim i najgorim napadima na Židove”.

Polemike se vrte oko pisma njegova prijatelja Židova, koje je otac Cantalamessa pročitao.

“Posljednjih dana sa svojevrsnom gadljivošću pratim agresivne napade na Katoličku crkvu, Papu i vjernike iz cijelog svijeta. Upotreba stereotipa i prelazak s osobne na kolektivnu odgovornost podsjećaju me na najsramotnije napade na Židove”, pročitao je otac Cantalamessa. Citat je obišao svijet, a brojne židovske zajednice osudile su usporedbu napada na Crkvu zbog pedofilije u njezinim redovima s najgorim napadima na židovski narod.

“Usporedba je gnusna, opscena, a ponajviše uvredljiva, kako prema žrtvama seksualnih zlostavljanja katoličkih svećenika, tako i prema žrtvama holokausta i njihovim obiteljima”, komentirao je ne baš blagim riječima čitanje tog pisma glavni tajnik njemačkog Židovskog vijeća Stephan Kramer.

“Do sada još nisam vidio da gori bazilika svetog Petra, niti je netko fizički napadao katoličke svećenike, da ne govorimo o vjernicima. Ja sam bez riječi. Vatikan želi pretvoriti krivce u žrtve”, kazao je.

nina kljenak

Novi slučaj pedofilije

Američki mediji objavili su još jedan slučaj pedofilije u SAD-u. Agencija AP piše da je Crkva 12 godina skrivala seksualna zlostavljanja oca Michaela Tete. On je 1978. mjesecima seksualno zlostavljao dva dječaka od sedam i devet godina koje je pripremao za prvu pričest.

Indeks.hr

06.04.2010.

Vatikan odgovara: “Papa nije prikrivao slučajeve seksualnoga zlostavljanja”

Tekst: Z.J.
Foto: AFP

VATIKAN je odbacio nove navode da je papa Benedikt XVI, kao voditelj Kongregacije za nauk vjere, odugovlačio s procesima u slučajevima seksualnoga zlostavljanja. U najnovijem slučaju se radi o pedofilskom svećeniku Michaelu Teti iz američke savezne države Arizona. Američki mediji papi spočitavaju da je kao prefekt Kongregacije više godina zavlačio crkvenopravni postupak protiv svećenika.

Vatikanski predstavnik za medije, otac Federico Lombardi je te stavove označio kao pristrane. Prema njegovim riječima, iz dokumenata je jasno razvidno da je Kongregacija više puta pokušala objaviti zaključak postupka na crkvenom sudu u Tucsonu. Teta je, navodi Lombardi, nakon optužbe za seksualno nasilje nad djecom 1990. godine suspendiran, a  1997. godine ga je crkveni sud vratio među laike. To se dogodilo upravo u trenutku kad su u Vatikanu donesene nove mjere za borbu protiv primjera seksualnoga zlostavljanja.

Nakon donesenih novih mjera, “slučaj Teta” je jedan od prvih koji je donesen po novim pravilima, naglašava Lombardi. “Zbog količine spisa, proces je bio izrazito dugotrajan”, naveo je Lombardi razloge zašto je proces trajao do 2004. godine.

Prema pisanju američkih medija, i današnji biskup u Tucsonu, Gerald Kicanas zagovara korektnost vatikanskoga postupka. Usto, u medijima se pojavio još jedan slučaja svećenika Roberta Trupija koji je optužen za “nedolično ponašanje prema maloljetnicima, mlađim punoljetnicima, ali i odraslima”, kako je to naglasio biskup Manuel Moreno. U dokumentima nema dokaza o odgovoru tadašnjega prefekta Kongregacije, Ratzingera. Lombardi je to objasnio riječima da taj slučaj Kongregaciji nikada nije prijavljen.