Djevojčica preminula nakon obreda egzorcizma

Subota, 03.04.2010. 21:48

METRO-PORTAL.hr

POGREŠKA ILI?

Djevojčica preminula nakon obreda egzorcizma

14-godišnja djevojčica preminula je nakon što su susjedi i lokalni pastor pokušali izliječiti njezine grčeve egzorcizmom u crkvi

Sangeeta Persaud iz Francuske Gvajane u Južnoj Americi, počela je dobivati grčeve dok je pila čaj u kući svoje bake. Žena je izjavila kako su u pomoć priskočili i susjedi, a lokalni pastor uvjerio ih je kako djevojčica pati od opsjednutosti demonima. Nakon što su pokušali istjerati demone u njezinoj kući, susjedi su je odnijeli u crkvu gdje ju je pastor udarao po trbuhu i prisiljavao da pije sok od limete.

kriz_raspelo_shutterstock

Naposlijetku je odvedena u bolnicu gdje je preminula. Rezultati preliminarne obdukcije nisu donijeli očekivane informacije i nitko nije optužen, no policija će nastaviti istragu. Nije jasno zbog čega djevojčica nije odvedena u bolnicu ranije.

Pastor koji je predvodio njezin pogreb na kojem je bila cijela obitelj i rođaci, svjedočio je međusobnim optužbama na svoj i račun članova obitelji. Osporio je navode u medijima, no nije želio precizirati što je netočno u cijelom slučaju. Mediji navode kako je djevojčica živjela s bakom, dok su joj roditelji bili rastavljeni.