Kardinal priznao krivnju Crkve za pedofiliju!

Danas.net.hr

Znali su što čine

Kardinal priznao krivnju Crkve za pedofiliju!

 Bečki nadbiskup, kardinal Christoph Schoenborn prvi put je priznao da je Crkva pogriješila u skandalu oko svećeničke pedofilije i da je prikrivala činjenice koje će istražiti neovisna predstavnica vjernika.

 ”Mi, Božji narod, njegova Crkva, zajedno snosimo krivnju”, rekao je Christoph Schoenborn na misi koju je u srijedu navečer slavio u bečkoj katedrali pred oko 3.000 vjernika.

http://danas.net.hr/svijet/page/2010/04/01/0687006.html


”To je bolno iskustvo za Crkvu. No što je ta bol prema boli koju su osjećale žrtve, koje nismo htjeli vidjeti ni čuti”, dodao je.

Usto je osudio ”urotničku šutnju” koja je dotad okruživala afere spolnog zlostavljanja koje su prije nekoliko tjedana izašle u javnost i u Austriji.

Kardinal je zahvalio žrtvama čija su svjedočenja pročitana na misi, što su prekinuli tu šutnju: ”Hvala žrtvama koje su se odvažile progovoriti. Često treba vremena da se prekine spirala šutnje”, istaknuo je tijekom propovijedi.

Kardinal je predstavio novinarima neovisnu predstavnicu Waltraud Klasnic, katolkinju (64) koja je imenovana da istraži svećeničko spolno zlostavljanje djece.

Klasnic, bivša poglavarica Štajerske, rekla je da će njezino povjerenstvo, u kojemu neće biti predstavnika svećenstva, početi s radom koncem travnja. Nije isključila mogućnost da će pozvati i neke članove udruga žrtava, ako oni pokažu volju za suradnju.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s