Njemačka optužila Vatikan da je prikrivao seksualna zlostavljanja

Večernji list

OBJAVA: 09.03.2010 / 11:25 

Vlada kritizira Katoličku crkvu

Njemačka optužila Vatikan da je prikrivao seksualna zlostavljanja

Nakon što su otkriveni novi slučajevi seksualnog i fizičkog zlostavljanja, ministrica Sabine Leutheusser-Schnarrenberger nazvala je nova otkrića “zastrašujućima”.

Gotovo svakog dana otkrivaju se novi slučajevi seksualnog  i fizičkog zlostavljanja djece u njemačkim katoličkim školama. Njemačka ministrica pravosuđa optužila je Vatikan za prikrivanje ozbiljnih slučajeva seksualnog zlostavljanja u Crkvi.

http://www.vecernji.hr/vijesti/njemacka-optuzila-vatikan-da-je-prikrivao-seksualna-zlostavljanja-clanak-107913

Nakon što su zbor katedrale u Regensburgu, benediktinska samostanska škola u Ettalu i kapucinska škola u Burghausenu otkrili nove slučajeve seksualnog i fizičkog zlostavljanja, ministrica Sabine Leutheusser-Schnarrenberger nazvala je nova otkrića “zastrašujućim”.

Sve je otkriveno nakon što su prošlog mjeseca objavljena izvješća da su katolički svećenici seksualno zlostavljali više od stotinu djece u isusovačkim školama u Njemačkoj zbog čega se javno ispričao nadbiskup Robert Zollitsch, čelnik njemačke biskupske konferencije.

U priču oko zlostavljanja posredno je upleten i brat pape Benedikta XVI.,  Georg Ratzinger, koji je godinama bio ravnatelj zbora katedrale u Regensburgu. No don Ratzinger tvrdi da nije ništa znao o tim kažnjivim djelima. Izrazio je spremnost da svjedoči na sudu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s