KRAJ LAŽI I OBMANA – CIJENA OBRAZA I DO 26 MILIONA USD – PRAVA SITNICA ZA JENDOG SVEĆENIKA

Najnoviji slučajevi u Meksiku, Nizozemskoj, Italiji, Španjolskoj i ostalim državama pokazuju gorku istinu: priznanje crkvenih dužnosnika i svećenstva o zlostavljanjima i ostalim nepodopštinama koje su vršili. Preostala im je (očito po njihovom mišljenju, a u suprotnosti s njihovim lažnim naučavanjem)  jedina mogućnost zataškavanja zločina – potajno i javno plaćanje naknada žrtvama. Cijena? Prava sitnica. Koliko treba? 26 miliona dolara? Može! Samo da se sačuva obraz. Crkva dobro pliva u okruženju novca. Međutim, tko u stvarnosti plaća taj ceh?

Vjernici! U Irskoj se to javno od njih traži i to upravo od samih počinitelja zločina.

Tko bi to mogao drugi platiti nego narod. Svećenstvo ionako ništa drugo ne radi nego obmanjuje narod i Onoga na čije se ime poziva.

Kojeg li apsurda. Kada normalni građanin počini nešto što nije u skladu sa zakonom zna se koji je postupak. Umjesto njega sigurno svoju ruku pomoći za plaćanje kazne neće ispružiti svećenstvo.

U Meksiku očito ima na raspolaganju (jednako kao i u Vatikanu) dovoljno sredstava da se zlodjela plate u novcu – Crkva namiruje svoje potrebe kroz oproste grijeha, naplatu služenja misa i tako dalje. Taj novac očito se kasnije koristi za sve samo ne za ono za što bi se trebao koristiti i to po riječima samih „širitelja istine“. Zloupotreba na zloupotrebu ne može a da ne izbaci na površinu osiromašenje naroda preko političkih i crkvenih manipulacija.

Pri tom je posebno zanimljivo da „braća“ svećenici neće financijski pomoći jedan drugome – očit je primjer Irska – papa je primio biskupe, ali ih je ostavio da se sami koprcaju sa svojim glupostima – tipičan primjer demonskog ponašanja.

Braća i sestre su svi u Crkvi samo onda kada tom svećenstvu trebaju milodari za milodarenje pedofilstva i zlostavljanja – financiranja svega onoga što nije u skladu s onim što propovijedaju. Ali braća po krivokuku i potrošnji tuđih, nezarađenih novaca, su svećenici, prelati, dostojanstvenici i svi koji pripadaju crkvenoj hijerarhiji. Ostali – stoj. U taj krug nema pristupa – jedino pravo je ostalih zaraditi novac i udijeliti ga onima koji ga ne znaju i ne trude se zaraditi – potrošnja je u nadležnosti kriminalnih djelatnosti.

Nije li to sve otužno i katastrofalno?

Poruka svima koji zloupotrebljavaju ime Božje i povjerenje naroda: „vjernici“ nemaju više ništa za izgubiti, sve su izgubili.

Sami se trebaju pobrinuti da kroz zakonito ponašanje dođu do Istine koja će ih osloboditi i pokazati način na koji mogu sami svojim radom bez posrednika i manipulatora osigurati svoju budućnost. Sve ostalo odlazi u ropotarnicu povijesti.

Javno.com

ZLOSTAVLJAO I SJEMENIŠTARCE

Svećenik sinu nudio 26 milijuna dolara da šuti

Meksikanka je rekla da je svećenik Maciel s njom imao dva sina, od kojeg je jednog zlostavljao te mu govorio da šuti o istini.

Autor:
Hina

Objavljeno: 05.03.2010 08:04h

Dva istaknuta člana svećeničke zajednice Kristova legija rekla su u četvrtak da su se susrela sa čovjekom koji kaže da je zlostavljani sin osnivača organizacije i da mu je jedan svećenik ponudio 26 milijuna dolara da “šuti o istini”.

Izjave dvojice uglednih članova te konzervativne katoličke kongregacije uslijedile su nakon jedne od najštetnijih optužbi protiv pokojnog svećenika Marciala Maciela, koji se zbog više navoda da je seksualno zlostavljao sjemeništarce našao pod istragom Vatikana.

Meksikanka Blanca Lara Gutierrez rekla je u srijedu za radio postaju MVS da je Maciel s njom imao dva sina tijekom 20-godišnjeg odnosa i seksualno zlostavljao jednog od njih, kao i sina kojeg je imala od ranije a kojeg je Maciel usvojio. Sinovi su sudjelovali s njom u emisiji i potvrdili te navode.